Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wyciek Oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przy ostatniej wizycie u mechanika zaobserwowałem spoconą dolne osłonę silnika(dodam również że z tego co zaobserwowałem to auto nie zostawia śladów). Po oględzinach okazało się że mokra jest obudowa filtru oleju. Wszystko było dokręcone i nie było mowy o złym montażu w czasie ostatniej wymiany. Razem z filtrem została wcześnej wymieniona uszczelka filtru.

Wykonałem telefon do ASO w niedługim czasie. Okazało się, ze oprócz plasitkowej obudowy na filtr, jest jeszcze dodatkowy element który razem z tą obudową tworzy całość. Przez telefon nie zabardzo zrozumiałem o co chodzi.

Pytanie brzmi : Czy wystarczy wymienić plastikową obudowę w którą wkładany jest filtr oleju, czy też wymienić trzeba pozostały osprzęt ?

Czy ma ktoś może zdjęcie żeby zobaczyć jak to wygląda ?

Pozdrawiam

P.S. Udało mi się znaleźć tylko takie zdjęcie, nie wiem czy to pochodzi akurat z tfsi https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRcqhdEzMm55Yz0YJkkTWAKlobGvrMNFwWPMbI7q9cCVGNAug3e1w

• 2 lata później...
Opublikowano

Winne sa uszczelki pod obudowa ktora przykrecasz do bloku a do niej nastepnie przykrecasz chlodniczke. do swojego dupowozu zamowilem cala obudowe na ebay -koszt niecale 75 $ w komplecie nowe uszczelki i filtr.