Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ciężarek wyrównoważający-pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam Seata Exeo 2010r silnik 2.0 TDI CAHA 170KM. Jestem posiadaczem od miesiąca i jak byłem na kanale zauważyłem przy wydechu ( przykręcony do wydechu jakoś w okolicy baku paliwa ciężarek o numerze 8E0 253 653 B.

Ma on na sobie napisane 75Hz. Ciężarek był luźny ale śruba z tuleja na sobie mocująca go była dokręcona. Odkręciłem go i od strony dolegania ciężarka do mocowania jest okrągła podkładka dość duża. U mnie ona jest odzielna od ciężarka i nie wiem czy ona sie odwulkanizowała czy tak powinno być. Nigdzie w internecie nie mogę znaleźć zdjęcia tej części... W sklepach tylko oryginał na zamówienie. Bo nie wiem może tak ma być albo u mnie się rozwulkanizowała i zdjąłem bo mogła hałasować... Ale może to tak jest. A cały ten ciężąrek kosztuje az 120zł. A jest to własćiwie jakby guma dość taka ciężka. Proszę o pomoc lub jeśli ktoś może niech sprawdzi u siebie.

• 1 rok później...
Opublikowano

U mnie jest to samo. Ciężarek odkleił się od tej metalowej podkładki i wpadał tylko w rezonans przy ruszaniu na półsprzęgle. Warzy to coś ponad 300g a bez tego jest cisza :D

Pewnie dostanę złotą łopatę :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Ja stecilem na srube i dodatkowo wszystko skleilem klejem do szyb i trzyma sie elegancko

Wysłane z mojego Galaxy S6 za pomocą Tapatalk

Opublikowano

A próbowałeś jeździć z tym i bez tego??? Bo u mnie podkładałem kawałek gumy żeby nie latało i testowałem... bez tego dziwadła jest ciszej.