PiterEL

Pasjonat
  • Zawartość

    330
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Komentarze sprzedającego

  • 0
  • 0
  • 0

Reputacja

0

O PiterEL

    Informacje

    • Imię
      Piotr
    • Lokalizacja
      PL

    Auto

    • Model
      Seat
    • Nadwozie
      Avant
    • Rocznik
      2010
    • Silnik
      2.0 TDI
    • Napęd
      FWD
    • Skrzynia
      Manual
    • Paliwo
      ON

    Ostatnie wizyty

    Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

    1. PiterEL

      Tylko jakie ściągacze aby tam je włożyć?
    2. PiterEL

      Napisze ktoś jak krok po kroku samemu wymienić sprężyny tylne i jakie narzędzia są potrzebne ?
    3. PiterEL

      A pomoże ktoś w temacie jak wymienić te tylne sprężyny ? Co po kolei trzeba odkręcać oraz czy potrzebne są jakieś specjalistyczne narzędzia ? Da radę zrobić to pod domem na "żabie" ? Domyślam się że trzeba odkręcić amorek z dolnego mocowania. Potem pytanie czy już wszystko opadnie na tyle że wyjmę sprężynę... czy trzeba od zwrotnicy odkręcić jeszcze górny wahacz ?
    4. PiterEL

      Pomoże ktoś ? Jak wygląda wymiana ?
    5. Witam was serdecznie. Mam Seata Exeo ale to blizniacze auto i zawieszenie takie samo jak A4 B6 i B7. Pękła mi tylna sprężyna w kombi po wpadnięciu w dziurę. Auto mam 4 lata i jak kupiłem to już było fabrycznie obniżone. W Seacie nie chcą podać mi numeru oznaczeń sprężyn z numeru VIN. Widzą że jest zawieszenie sport i amortyzatory sport jak im podałem VIN. Dojrzałem na tej sprężynie że kolory na niej to: 1 kropka biały albo szary 2 kropki czarne. Szukam w ETKA ale takich oznaczeń nie ma. Nie wiem też jak oni w ETKA po VIN odszukali jakie te sprężyny są. A cena w ASO 450zł sztuka. Myślałem żeby może tylko jedną używkę kupić i zmienić ale nie wiem jak odnaleźć prawidłową. Ewentualnie myślałem na tył założyć dwie używane sprężyny od Audi S-line. Co prawda będą już inne ale też obniżone. Może pomożecie i może podpowiecie jak etka po VIN sprawdzić to moje auto i jakie tam jest zawieszenie. Jednocześnie szukam też w dobrym stanie tych sprężyn od S-Line jakby ktoś miał. Znalazłem w kodach wyposażenia 1BE - Sport suspension/shock absorption Typ handlowy to 3R54Q1 a etka po VIN rozpoznaje go jako 3R2111 Rocznik 2010 To co znalazłem w ETKA to będzie jedna z tych ale nie wiem jak wagę dobrać: 8E0 511 115 FF (0YD) 8E0 511 115 FG (0YE) 8E0 511 115 FH (0YF) 8E0 511 115 FJ (0YG) 8E0 511 115 FK (0YH) 8E0 511 115 FL (0YJ) 8E0 511 115 FM (0YK) 8E0 511 115 FN (0YL) 8E0 511 115 DB (0YM)
    6. PiterEL

      Może ktoś opisać jak w B6 i B7 wymontować tylną sprężynę w AVANT ? Czy są potrzebne jakieś specjalistyczne narzędzia ? Czy da się to zrobić "pod domem" na żabie itd.... Mam co prawda SEATa Exeo ale to jest to samo zawieszenie. Okazało się że jak we wrześniu wpadłem w dziurę to oponę rozwaliłem a teraz wyszło że jeszcze sprężyna jest pęknięta. Tylko według VIN w Seacie podali mi że mam zawieszenie SPORT amortyzatory SPORT. Ale teraz nie wiem jak odnaleźć numer tej sprężyny aby może tylko kupić jedną używaną. Bo nowe w ASO to 450zł sztuka. Czy orientujecie się czy może to będą takie same jak w wersji AUDI SLINE ? Może ktoś sprawdzić to ETKA bo ja nie wiem jak... Jak coś podam VIN na PW.
    7. PiterEL

      Niestety ale wychodzi na to że w EXEo mam jakieś nowsze sterowniki i nie mam takich opcji. Wrzucam forki jakie mam kodowanie i jakie sterowniki... Może ktoś pomoże... VCDS podpowiedzi nie daje... https://preview.ibb.co/bWbykH/IMG_20180317_112036.jpg https://preview.ibb.co/hUPCCx/IMG_20180317_112043.jpg https://preview.ibb.co/iXuCCx/IMG_20180317_112049.jpg https://preview.ibb.co/fC3TkH/IMG_20180317_112111.jpg
    8. PiterEL

      Hmmm co mi daje nazwa usera?
    9. PiterEL

      Jakie pokaz
    10. PiterEL

      A powiedzcie mi czy jest jakaś opcja aby mieć dwa wejścia AuX. Mam jedno ale drugie chciałem podłączyć gdzieś schowane aby do niego wpisać odbiornik Bluetooth aby móc z telefonu streamowac muzykę... I BT wtedy też pod zasilanie chce dać. Ewentualnie może jakoś można zamiast zmieniarki podłączyć AuX...? Mam Rnse Ledowego w Exeo.
    11. PiterEL

      A możesz podać mi całe kodowanie i w jakim sterowniku? Co to jest ten showroom? Skrętne xenony? Jak sprawdziłes że działa i podaj też jakie masz numery sterownikow bo to też może być ważne. Będę wdzięczny.
    12. PiterEL

      A co to ten showroom efekt?
    13. PiterEL

      A możesz dać swoje kodowania i adaptacje jakie masz?
    14. PiterEL

      Może podpowie ktoś jak to wszystko zakodować poprawnie żebym mnie w EXEO działały skrętne Xenony. Bo w testach el. wykonawczych działa ale ja podczas jazdy nie widzę aby skręcały...
    15. Witam wszystkich Mam duży problem. Otóż robiłem dziś znajomemu w Audi A6 C6 2009 MMI 3G ale soft ten sam i system co w Audi A4. Miał on u siebie stary bardzo soft K0022. Ma też u siebie system BOSE. Wgrałem mu update najpierw do K0031 potem K0206 potem K0253 i ostatni K0257_5 ( ze spolszczeniem od razu). Tylko mój błąd. Bo jak robiłem update to robiłem przez STANDARD i tam nie zauważyłem aby BOSE sie aktualizowało a okazało się że robiło update tylko było to nazwane DSP w tym wykazie co pokazuje co bedzie aktualizować. I niestety każdy soft zrobiłem przez STANDARD. Niby wgrywało się w każdym sofcie wszystko poprawnie bez błędów. Błędów w sterowniku 5F też nie ma żadnych bo wszystkie na bieżąco kasowałem. ALe jest teraz problem bo nie działą SURROUND oraz nie pamięta ustawień typu sopran , bass itp. Jak teraz można to naprawić aby wrócić do starego softu dla BOSE ? Oraz kolejny problem to taki że aby po wgraniu softu K0257 , aby uaktywnić polskiego lektora to trzeba poprzez opcję USER DEFINED MODE włączoną w zielonym menu w SWDL trzeba dograć jeszcze raz z pozycji sss>tts en_GB. Jenak ja właczyłem USER DEFINED MODE i i uruchamiam czerwone menu do wgrania softu, wybieram potem USER DEFINED MODE i wchodzę aby tam w sss>tts en_GB zaznaczyć tylko aktualizację APPLICATION (bez BOotloadera) to ja nie mogę nic zaptaszkować. Poprostu zaptaszkowanie nie działa. I w inne opcję też wchodziłem i też nie można zaptaszkować... jest kwadracik do zaznaczenia ale nie zaznacza się... Co jest grane ? Proszę o szybką pomoc. No i z tym BOSE jak naprawić...