Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dlawi się po odpaleniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Audi 4 b5 1.6 ahl po odpaleniu po dłuższym postoju zapali normalnie na benzynie ale przy delikatnej próbie dodania gazu obrotu spadają do około 300 i się dlawi, przy daniu obrotów po odpalaniu na 2 tys wszystko jest ok ale jak puszcze to spadną do tych 300 i znowu go telepie xd

Na LPG jest okej i jak odrazu rusze nawet na benzynie tez jest ok. Zero błędów jedynie sporadycznie lambda ale to z gazu, uszkodzony termostat albo czujnik temperatury bo nie łapie temperatury, może przez to?

Zaraz idę wyczyścić przepustnice tak rekreacyjnie może coś pomoże napewno nie zaszkodzi :-P

Opublikowano

Sprawdz węże podcisnienia.moze łapie gdzies lewe powietrze i go muli.miałem podobne objawy i okazalo sie ze jeden waz byl caly przegnity.po wymianie jak reka odjoł

Opublikowano
  • Autor

Tylko ze jak pale z gazu to jest spoko, po około 3 min na benzynie tez jest spoko ;-)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

no wlasnie jak lapie lewe powietrze cieple po rozgrzaniu silnika to sie nie dusi.tylko objawy byly jak bylo chlodno na zewnatrz.jak jest cieplo i w komorze silnika tez jest cieplo to objawy byly minimalne albo wcale.pozdrawiam

Opublikowano

Czujnik temperatury wymien i wyczyścić oraz zaadoptuj przepustnice powinno pomoc miałem to samo ;)

Opublikowano
  • Autor

Czujnik temperatury zmieniony dalej to samo, teraz dusi się tylko na 5 sekund i cisza, musze mu tylko gazu dać po odpaleniu odrazu

Opublikowano

Spróbuj z ta przepustnica :D w necie jest dużo poradników jak to zrobić samemu.

Opublikowano
  • Autor

Z mechanika samochodowa to ja nie mam problemów problemu, sam pierścienie i panewki zmieniłem wiec raczej przepustnica to pikuś, ale to nie jej wina, z LPG pali normalnie