Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak rozebrać tapicerkę klapy avant polift ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chcę zdemontować tapicerkę klapy bagażnika w A4 B5 avant (polift) w celu wymiany blendy klapy (listwy nad rejestracją).

Prosiłbym o wskazówki jak to zrobić aby nie pourywać zaczepów + o podpowiedź gdzie znajdują się śruby mocujące wspomnianej tapicerki.

Pzdr!

Opublikowano

śruba jest tylko jedna, tam gdzie masz rączkę do zamykania klapy. odkęcasz śrubke, wyjmujesz takie podłużne pseudo uszczelki materiałowe co są między tapicerką a blachą i już widać zaczepy. Jest ich 8, najlepiej podważać delikatnie pojedynczo śrubokrętem aż puszczą

Opublikowano
  • Autor

śruba jest tylko jedna, tam gdzie masz rączkę do zamykania klapy. odkęcasz śrubke, wyjmujesz takie podłużne pseudo uszczelki materiałowe co są między tapicerką a blachą i już widać zaczepy. Jest ich 8, najlepiej podważać delikatnie pojedynczo śrubokrętem aż puszczą

Wielkie dzięki!

Jutro się za to zabiorę :)

Opublikowano

Wielkie dzięki!

Jutro się za to zabiorę :)

:hi:
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

przepraszam że tak odkopuję ale nie mogłem znaleźć i postanowiłem zapytać tu :) czy tapicerka klapy tylnej w avancie jest taka sama przed jak i po lifcie ?? muszę kupić nową gdyż poprzedni właściciel auta totalnie ją zmasakrował :) mam możliwość zakupu tapicerki z avanta przed liftem za 80 zł tylko nie wiem czy podejdzie ?? pomóżcie koledzy :)