Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B5 - dystanse

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:
Panowie, potrzebuję na gwałt dystanse, na nowych kółkach ledwo co idzie palec upchać między wahacz a oponę.
8j, et 43, 225/40/18 (łopaty rs6 c5)
Nie wiem co kupić. Mogę śmiało zapodać 7/10 mm zwykłe dystanse bez kołnierza i nie umrę na drodze ? :D (chodzi o przód)
Na tył troszkę więcej bym to koło wypuścił, ale to już rozumiem że przy grubszym dystansie to oczywiście kołnierz i hmm przykręcane do piasty ?
Oświećcie mnie :D

pozdro!

up

up

up

up
up
Opublikowano

Jesli chodzi o przód to nie radze więcej jak dystans 5mm w Twoim przypadku. Z przodu tez mam 225/40 r18 i przy ET35 ma oponę na styk z błotnikiem (nie zapodam dobrej gleby bez klepania rantów. Jeęli masz ET 43 i zapodasz 7mm będziesz miał identycznie jak ja w tej chwili. Jutro zrobię foty i wrzucę.

Opublikowano
  • Autor

No właśnie tak mi się wydawało jak dzisiaj próbowałem to pomierzyć. W sumie to dobrze, tanio wyjdzie :) Jak to nie problem to z chęcią obadam foty.
Na tyle też masz coś wsadzone ?

Opublikowano

Na tyle nie mam nic. ET 35 + 235/40 i wygląda jak czołg :banan: Jak go walnę na glebę jeszcze z centa może dwa to będzie pocisk. Foty muszę porobić.

Może po obniżeniu jak wyjdzie luz do nadkola to wrzucę jakiś dystans 5-7mm ale nie wiem czy wjedzie.

Opublikowano
  • Autor

nooo to Panie łap Pan za aparata :D
dobra to już wiem, że przód zwykłe 5mm
a na tył.. ? coś wiekszego to już z kołnierzem ? gdzie przy 10 to chyba ch**a go tam jest ?

to kupujesz tego gwinciora ? ;d

Edytowane przez blind0

Opublikowano

Cały czas mam dylemat. Nie ukrywam , że korci mnie ten Sportline i chyba w niego wejdę. Na nowe KW mnie nie stać a z używkami różnie bywa.

Na tył myślę , że 10mm. 15 po pomiarach. Podnoś d*pę w aucie przykładaj deskę czy coś innego do opony po środku koła i jedź z nią aż do błotnika. Wtedy sobie zmierz od deski do rantu błotnika i będziesz wiedział ile dystansu Ci wejdzie jeszcze. Ja stawiam na 12-15mm.

Opublikowano
  • Autor

tak mi się właśnie wydaje, że szybciej ode mnie ogarniesz tego eibacha ^^, no na razie kupie te 5mm na przód a z tyłem to się pobawimy tak jak mówisz już na spokojnie :) Zastanawiam się tylko czy szukać dystansów jakiejś konkretnej firmy, czy śmigać do pierwszego sklepu u mnie w okolicy i brać te 5 byle rozmiary pasiły