Chmielu_B3 Opublikowano 24 Września 2014 Opublikowano 24 Września 2014 Witam.Kupiłem nowe radio do mojej Audi A4 97 rok. Dokładnie to kupiłem Radio Alpine UTE-72BT, ale mam problem ponieważ nie zapamiętuje mi ustawień. Słyszałem, że to wina kostki. W starym oryginalnym radiu wszystko działało. Proszę o pomoc.
POWER-KRIS Opublikowano 24 Września 2014 Opublikowano 24 Września 2014 Rozumiem ze bez stacyjki nie działa. Wiec tam jest z tyłu żółty i czerwony rozlaczany kabelek i na jednym musi być plus na stałe z aku a drugi przez stacyjke. Ewentualnie wepnij żółty do czerwonego a czerwony do żółtego i zobacz czy pomogło.
Chmielu_B3 Opublikowano 24 Września 2014 Autor Opublikowano 24 Września 2014 Jak to wpiąć? Nie mogę tego wyjąć. No chyba, że wyrwać. Wiem tyle, że muszę zamienić 4 z 7 (czerwony z żółtym). Jak to zrobić ?
POWER-KRIS Opublikowano 24 Września 2014 Opublikowano 24 Września 2014 No mi wygląda ze w tych silikonach tradycyjnie się rozpinaja. Trochę mi zeszło z odpowiedzią bo w pracy byłem. Z foruma nie każdy ma chleb. [emoji12] Sprawdź na którym jest prąd od strony tych dwóch wtyczek co do auta wpinasz. Potem dopnij do niego drugi czyli jak jest na czerwonym to dopnij żółty lub odwrotnie.
Chmielu_B3 Opublikowano 24 Września 2014 Autor Opublikowano 24 Września 2014 Już zrobiłem. trzeba czymś płaskim odgiąć takie zatrzaski na pinach we wtyczce i pociągnąć za kabel. Zamieniłem 4 z 7. Działa prawidłowo! Dzięki Wielkie.
Rekomendowane odpowiedzi