Jump to content
IGNORED

Radio Alpine UTE-72BT - nie zapamiętuje


Chmielu_B3
 Share

Recommended Posts

Witam.
Kupiłem nowe radio do mojej Audi A4 97 rok. Dokładnie to kupiłem Radio Alpine UTE-72BT, ale mam problem ponieważ nie zapamiętuje mi ustawień. Słyszałem, że to wina kostki. W starym oryginalnym radiu wszystko działało. Proszę o pomoc.

Link to comment
Share on other sites

Rozumiem ze bez stacyjki nie działa. Wiec tam jest z tyłu żółty i czerwony rozlaczany kabelek i na jednym musi być plus na stałe z aku a drugi przez stacyjke.

Ewentualnie wepnij żółty do czerwonego a czerwony do żółtego i zobacz czy pomogło.

Link to comment
Share on other sites

Jak to wpiąć? Nie mogę tego wyjąć. No chyba, że wyrwać. Wiem tyle, że muszę zamienić 4 z 7 (czerwony z żółtym). Jak to zrobić ?

Link to comment
Share on other sites

No mi wygląda ze w tych silikonach tradycyjnie się rozpinaja.

7d248e75793a4516ca4af71a8bbf34ad.jpg

Trochę mi zeszło z odpowiedzią bo w pracy byłem. Z foruma nie każdy ma chleb. [emoji12]

Sprawdź na którym jest prąd od strony tych dwóch wtyczek co do auta wpinasz. Potem dopnij do niego drugi czyli jak jest na czerwonym to dopnij żółty lub odwrotnie.

Link to comment
Share on other sites

Już zrobiłem. trzeba czymś płaskim odgiąć takie zatrzaski na pinach we wtyczce i pociągnąć za kabel. Zamieniłem 4 z 7. Działa prawidłowo! Dzięki Wielkie.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...