Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[b5,16,101km] Problem z silnikem??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kupiłem audi a4 1,6 benzyna-przy zakupie koleś oznajmił mi że falują obroy"byłem na komputerze i powiedzieli że to czujnik HALA"- cena 200zł. Myśle sobie nic takiego bior!!Wczoraj auto daje do mechanika i co się okazuje na jednym z tłoków małe ciśnienie!!!!-czy to coś powaznego???pomocy proszę was!!o poradę

Opublikowano

Może być nawet wypalony tłok.

Albo nieszczelny, wypalony zawór. Zrób próbę olejową.

Opublikowano
  • Autor

próbę olewjową??co to takiego??

Opublikowano

Zalewa się trochę oleju do cylindra, tyle, żeby uszczelnił przestrzeń między cylindrem i tłokiem i sprawdza kompresję. Jeśli jest większa niż mierzona w normalny sposób świadczy o tym, że zawory są raczej szczelne.

Jeśli kompresja nie zmieni się w znaczący sposób, to wtedy zacznij od dokładnego sprawdzenia głowicy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Zabrałem auto od tego "felernego " mechanika!!

I wyobraźcie sobie że po zabraniu auta do innego mechanika stwierdzono:

coś z zapłonem!!- powód falowania obrotów!vag wykazał czujnik halla!!

wyminiono swiece, kopułke od zapłonu, ustawiono zapłon!!a ciśninie idealne!!za wszystko z podłączeniem pod vaga zapłaciłem 202zł!!i autko smiga jak nowe:)

Prosta rada uwaga na oszustów mechaników!!nie polecam warsztatu WYSOCKI w Toruniu ul. Wspólna!!!

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Zabrałem auto od tego "felernego " mechanika!!

I wyobraźcie sobie że po zabraniu auta do innego mechanika stwierdzono:

coś z zapłonem!!- powód falowania obrotów!vag wykazał czujnik halla!!

wyminiono swiece, kopułke od zapłonu, ustawiono zapłon!!a ciśninie idealne!!za wszystko z podłączeniem pod vaga zapłaciłem 202zł!!i autko smiga jak nowe:)

Prosta rada uwaga na oszustów mechaników!!nie polecam warsztatu WYSOCKI w Toruniu ul. Wspólna!!!

Tak sobie czytam i wydaje sie że może u mnie jest to samo. Przepustnice wymieniłem i falowanie nie ustało. maniak66 napisz jak u ciebie było z falowaniem. u mnie faluje przede wszystkim jak z wolnych obrotów przełączam na bieg jałowy, albo jak delikatnie dotkne gaz na postoju. falowanie od ok 400-1500 obr (czasami kilka cykli zanim sie ustabilizuje). sam już nie wiem co zrobić, może też jechać do innego mechanika.

Opublikowano

Mialem podobna sytuacje z moja strzala, u mnie koszt byl 350 zeta!!! tyle ze zmienil mi nie tylko kopulke, ale i kable. Jak wybralem sie na lekka trase, zrobilo mi sie przebicie na kablach do silnika, zaczal pracowac jak BOXER!!!heheh, z 50% spadkiem mocy!!!na benzynie 110 szedl,ale na gazie mierne 100 i kuniec, z przyspieszneim jakies 1000 do setki, ehhhh, te holenderskie instalacje gazowe!!!

[ Komentarz dodany przez: pre_pl: 25-02-2007, 17:13 ]

najpierw regulamin i dział Newbie proszę