Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaka turbina do silnika 2.0 tdi BPW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W związku z tym, że auto na zimnym silniku "rechocze" , na rozgrzanym prawie tego nie słychać, mój mechanik zwrócił moją uwagę na stan turbiny. Pisałem wcześniej temat o tym dziwnym dźwięku, ale uspokoił mnie że to nie silnik a prawdopodobnie turbo umiera... No nie dymi, nic nie kuleje ani się nie wyłącza, ale dźwięk dziwny jest. Mam teraz pytanie czy mam oddawać swoją na czyszczenie czy regenerowanie? Bo nie wiem za bardzo jak z tym tematem postąpić - zwyczajnie nie chciałbym, żeby mi się rozpadła w czasie jazdy. Mam też pomysł na zmianę turbiny na model z mocniejszego silnika 170 konnego (chyba od BRD pasuje bez problemów, potwierdźcie to proszę bo pewności nie mam). Tylko przy zmianie na większą, (tylko i wyłącznie taka p&p mnie interesuje) konieczna jest korekta - jest sens wkładać większe turbo jeżeli nie chcę wkładać ani IC ani większych pompek? Dużo więcej mocy ugram na samej większej suszarce? Nie wiem też jak cenowo przedstawia się turbina od 140 hp i od tego 170 hp - patrzyłem na allegro ale rozbieżność cen jest duża, no i nie mówię o nowej turbinie bo cenowo to sporo wychodzi.

Opublikowano

A może nagraj ten dźwięk i go zademonstruj...

Opublikowano
  • Autor

No właśnie nagrywałem to już kilka razy i tego prawie nie słychać... wrzucę to dziś tak dla czystości sumienia, ale na zwykłym głośniku z laptopa może być ciężko to wyłapać :kwasny:

Opublikowano

Są jeszcze słuchawki... ;-)

Opublikowano
  • Autor

Ok. To dziś auto zostaje na zewnątrz, jutro z rana nagram świeży film i wrzucam.

Wrzucam link do filmiku do tematu o tym grzechotaniu na zimnym silniku.