Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Uszczelnienie przelewu wtrysku AKN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Kolegów!

Mam taki nietypowy problem z uszczelnieniem przelewu wtrysków. Otóż po wymianie wtryskiwaczy nie mogę ich do końca uszczelnić. Kombinowałem na różne sposoby , Oczywiście nowe podkładki miedziane , próbowałem też aluminiowe , lecz beż żadnego rezultatu . Zmieniałem Króćce , nawet odważyłem się pilnikiem liznąć powierzchnie styku wtryskiwacza z podkładką , także zmieniałem śruby przelewowe. Ale Doszem do wniosku że, nie tu leży problem ! Zauważyłem że, leci z samego wężyka przelewowego i to nie zawszę . Na biegu jałowym nie ma wycieku . Wyciek widzę dopiero po trasie ok 30KM . 2 razy zdarzyło się mi że rozsadziło wężyk! Oczywiście auto się nie zapowietrza . Pali normalnie nawet po długim postoju.

Opublikowano

Nie masz gdzieś zapchanego przelewu? Sprawdź zaworek zwrotny w filtrze paliwa. Wymień go odrazu :)

Opublikowano
  • Autor

Drożność powrotu sprawdzę jak znajdę chwilkę wolnego czasu . Ale zastanawia mnie ten zaworek zwrotny w filtrze paliwa? :wink: Z czego się orientuje , to na filtrze paliwa jest zawór podgrzewacza , jak dobrze pamiętam ma za zadanie utrzymywać odpowiednią temperaturę w filtrze paliwa , jak osiągnie to paliwo bezpośrednio wraca do baku. Chyba że, się mylę to poprawcie mnie koledzy :D Jedynym zaworem zwrotnym ,w tym układzie jest śruba mocująca króciec powrotu. Jak dobrze myślę to , gdy był by niesprawny to z przewodów, paliwo cofało by się do baku , a w konsekwencji tego ,miał bym problem z zapaleniem kochanego motorka :) a ja takiego problemu nie mam :P

Edytowane przez loader1993

Opublikowano

Albo w druga stronę, jest zablokowany i paliwo wcale nie idzie do baku.

Opublikowano
  • Autor

Drożność przelewu jest :)