ganjaq Opublikowano 9 Listopada 2014 Opublikowano 9 Listopada 2014 (edytowane) Witam, skacze mi korek od oleju jak go odkręce i położę na silniku, ogólnie mam pęknięta puszkę od filtra potwierdza i jak się przysłucham jak motor chodzi to słychać tak jakby bulgotanie. Dodatkowo jak zdjąłem kolano biegnące od pasa do intercoolera to wylał mi się z niego olej. Czy tu może szwankować odpowietrzenie skrzyni korbowej? Bo olej pojawił się także w tylnej części silnika, mam nadzieję że z pod uszczelki pokrywy. Żeby nie zakładać nowego tematu jeszcze jedno pytanie, w b6 jest kranik na dole przy chłodnicy, czy on ma wpływ na obieg płynu bo ostatnio wypuściłem płyn i go przekrecilem w którąś stronę a teraz na powrocie i w zbiorniczki płynu płyn jest ledwo letni przy temp. 90 Edytowane 9 Listopada 2014 przez ganjaq
NeFi Opublikowano 26 Marca 2015 Opublikowano 26 Marca 2015 (edytowane) witam odgrzeje bo mam ten sam problem skaczacego korka i nie mam pomyslu jak go rozwiazac gdzies cos kiedys czytalem o wypychaniu korka i kojarzy mi sie ze chodzilo o zatkana odme ale nie jestem pewny na 100% moze ktos mial tez taki problem i go rozwiazal i podzieli sie wiedza EDIT: Dodam ze chodzi o silnik AVJ Edytowane 26 Marca 2015 przez NeFi
siwytychy Opublikowano 26 Marca 2015 Opublikowano 26 Marca 2015 bulgotanie z filtra normalna rzecz, jak poszukasz jest cały wątek o tym, kranik nie ma wpływu na temp on tylko otwiera kranik lub zamyka, a co do oleju w węzu to niestety ale turbo leje olejem i tam leży przyczyna, dobra rada jak będziesz juz robił turbo musisz wyczyścić całą drogę wszystkie węże od turba wyjąć jak i intercoller i wszystko ładnie umyć inaczej turbine zaraz zaś trafi
tomekp94 Opublikowano 26 Marca 2015 Opublikowano 26 Marca 2015 u mnie tez korek skacze odma czysta i sprawna tak musi być jak by ci wystrzeliwał korek to wtedy zapchana odma
Rekomendowane odpowiedzi