gieras1988 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Witam, wielki problem z Audi , wersja US 2001r tip+Q Po przekładce silnika ATQ na ACK 1998 anglik passat (nastąpiło wykorbienie na 2 korbach) nie idzie tego ogarnąć Pali na 4 garczki, na 2 pozostałych jest iskra ale na nie nie pali, iskra prawdopodobnie w złym czasie Ale jest to temat o diagnostyce VAG także do rzeczy Czy przez to że auto jest ze Stanów nie ma możliwości podłączyć się VAG-COMem? program i komp ok bo w każdym innym przypadku działa z innymi autami Czy może komputer siadł ? Podaję link do tematu gdzie mój problem opisany jest szerzej jakby ktoś chciał się zapoznać, może nawet pomóc http://a4-klub.pl/index.php?/topic/291868-atq-padniety-silnik/ Wielkie dzięki z góry za pomoc Po podłączeniu Boshem wykasowaniu błędów pojawia się p1579 jakiśbłąd na przepustnicy dodam że na chwilę obecną silnik nie odpala wcale wcześniej chociaż na 4 garczki odpalał Koledzy trochę czasu minęło podłączyłem się jak najbardziej po zmienie silnika który za nic nie chciał odpalić ale udało się pali no i teraz tak kable WN całkiem miałem inaczej niż być powinno wg cewki na której jest opisane, mam teraz tak: 3 6 2 5 1 4 4--5--6 2--3--1 a powino być: 5--4--6 3--2--1 udało się przeprowadzić adaptację przepustnicy przez komputer. Ale żeby nie było zbyt kolorowo, zrobiłem kółko po mieście i coś zaczęło szarpać przy zwalnianiu i ogólnie przyspieszaniu, na wysokich obrotach jes ok. Pierwsza myśl w kierunku skrzyni :/ ale na postoju obroty spadły do około 500 PB i LPG to samo, podniosłem maskę a że było ciemno widać było pod każdą z 3 cewek błyski, mam nadziejęże to może być przyczyna tak ? cewka na śmietnik chociaż niby daje iskry bo auto odpala?? Po podłączeniu pod kompa: po wykasowaniu i ponownym podłączeniu I jak to wygląda wg Was koledzy?
Rekomendowane odpowiedzi