Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[rzeźba] mocne podgrzewanie płynu chłodniczego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, sprawa wyglada tak, że chciałbym zamontować u siebie podgrzewanie płynu chłodniczego jednak nie na odpierdziel zeby odhaczyc ale zeby serio to działało. Mój plan:

alternator a8 180A

8 swiec w dwoch obudowach po 4 sztuki

teraz pojawia sie pytanie czy jak ja to podlacze odpowiednimi kablami czyli od akumulatora 4 kable 8 mm2 do 4 bezpiecznikow 50A nastepnie rozdzielaja sie na 8 kabli kazdy 4mm2 i kazdy idzie przez przekaznik do swiecy to czy mnie to sie to wszystko nie spali w czorta na jakies lini alternator akumulator badz aumulator swiece? masa 16mm2 od obudowy z kazdego z dwoch zestawów

dodam, ze chcialbym zamontowac jeden zestaw przed nagrzewnica drugi przed blokiem silnika aby jakos w miare rownomiernie nagrzewac plyn, do tego uruchamiac to sie bedzie po wykryciu ladowania czyli po uruchomieniu auta a nie po stacyjce a wylaczac sie bedzie po osiagnieciu 50-60 stopni, do tego ekstra bedzie wlacznik w kabinie ktorym bede wylaczal uklad jak auto nie wystudzi sie do konca albo na lato

Czy to bedzie działać? Proszę o opinie i sugestie.

schemat zastosowania przy jednym zestawie

4x12v%202b.jpg

Edytowane przez Czaszy

Opublikowano

Schemat jest poprawny, ale brak opisu jakie to świece informacji o ich mocy, ale można się domyślać po ogromnych bezpiecznikach że moc będzie piekielna i nie wiadomo czy w ogóle auto to udźwignie i czy w ogole taka moc grzejna jest potrzebna, ale tu już znając moc świecy należałoby dokonać obliczeń. Przy założeniu obciążenia 4x50A = 200A to daje jakieś parenaście sekund życia akumulatorowi, o ile wcześniej się nie zagotuje/eksploduje. Trzeba pamiętać że te 180 amper to nie będzie na biegu jałowym. Ale ogólnie popieram

Pogrzebałem jeszcze trochę i można dołożyć oryginalną instalację i bodajże nawet jest oryginalne wyprowadzenie sterowania z komfortu, także za dużo nie kombinuj

Edytowane przez windu83