Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1.8T AEB] Wirnik turbiny (luz) ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem, a mianowicie odebrałem turbinke z regeneracji i jak złapię za wirnik to mogę nim poruszać w górę i w dół tak więc nie wiem czy jest to luz czy tak powinno być. W starej turbince wirnikiem mogłę też tak poruszać i jeszcze na dodatek wzdłuż. To był już złom a nie turbinka. Jeszcze jedno jak zamontowałem tą zregenerowaną turbinkę i przejechałem się kawałem to pojawił się problem taki sam jaki był w starej turbinie a mianowicie w momencie dodania gazu turbinka zaczyna pompować nagle jakby brak mocy lekkie szarpanie i tak w kółko. Tak więc proszę was o szybkie wskazówki co to może być. POZDRAWIAM

Opublikowano
Jeszcze jedno jak zamontowałem tą zregenerowaną turbinkę i przejechałem się kawałem to pojawił się problem taki sam jaki był w starej turbinie a mianowicie w momencie dodania gazu turbinka zaczyna pompować nagle jakby brak mocy lekkie szarpanie i tak w kółko. Tak więc proszę was o szybkie wskazówki co to może być. POZDRAWIAM

kolego a ile pompuje i turbinka? na sztywno nie moze byc bo metal sie rozszeza i jak bys nie mial delikatnego luzu to chyba by ci wirnik stanol - ale moge sie mylic niech wypowie sie fachowiec.

a co do tego szarpania to moze zle jest ustawiony zawor popuszczajacy spaliny i za duzo ci pompuje i wchodzi w tryb awaryjny. co moze byc glowna przyczyna. jak oddawales turbo to bylo powiedziec na ile ma ci ustawic cisnienie

a tak z ciekawosci to ile placiles za regeneracje i gdzie?

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za info, odnośnie regeneracji ( na zasadzie wymiany turbiny czyli oddałem swoją zepsutą a wziąłem od nich zregenerowaną w mojej starej poszły wszystkie uszczelniacze łopatki wirników były w porządku ale nie miałem czasu żeby czekać aż zregenerują moją tak więc wziąłem od nich. Po przyjeździe do domu okazało się jak wyczytałem z tabliczki znamionowej turbiny że to jest k04.) to robiona była we Wrocławiu. Zapłaciłem 800 i dali gwarancje na 12 miesięcy. POZDRAWIAM

[ Dodano: 21-01-2007, 09:06 ]

odnośnie tego zaworka popuszczajacego spaliny to można go samemu jakoś wyregulować ?

Opublikowano
Po przyjeździe do domu okazało się jak wyczytałem z tabliczki znamionowej turbiny że to jest k04.)

kolego ale w silnikach 1.8T jest turbo k03 to wszystko jasne za duzo ci pompuje. a jesli masz k04 to masz potencjal zeby po chipie miec ok 220 KM.

da sie wyregulowac tylko musisz miec jakis wskaznik doladowania albo vaga zeby zobaczyc ile dmucha. i przykrecic zawor i przejechac sie i jesli trzeba to jeszcze przykrecic az uzyskasz wartosc max 0,7 bara.

jesli wchodzi ci w tryb awaryjny to napewno pompuje powyzej 0,8-0,9

Opublikowano
  • Autor

spoko tak więc znowu wizyta w serwisie kierowcy rajdowego u którego zawsze się pojawiam jak mam jakieś problemy zmoją A4. Pozdro.