Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Odcina mi zapłon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie;)

Niedawno zakupiłem audi a4 1.8 kat,wszystko działa jaknajbardziej w porzadku,wszystko oprócz jednej denerwującej rzeczy,a mianowicie mam kłopoty z odpalaniem. Wkładam kluczyk przekrecam a samochod jakby odpalil i za sekunde gaśnie,obroty jak podskoczą na 900 albo 1000 to momentalnie spadają i auto mi gaśnie,dopiero za ktorymś razem odpala. Dodam,że nieraz jest tak że jeżdże caly dzień i odpala mi za pierwszym razem a nieraz musze sie nakręcic kilka razy zeby odpalil,ale jak odpali to juz jedzie i zadnych innych problemow niesprawia,denerwujące to jest i niemam pojęcia co to może byc,kolega mechanik mowił ze to cos z immobiliserem pewnie,podłanczał go pod kompa i wykazywało jakies błedy cos na cylindrach i chyba immobiliser,niewiem w czym mam szukac - prosze o jakies wskazówki bo niemam pojecia co z tym zrobic,z góry dzieki i pozdrawiam wszystkich;)) :wallbash:

Opublikowano

kolega mechanik miał zapewne racje ze to immobilajzer.wpisz sobie tą nazwe w wyszukiwarke forum.u mnie tez czasami zawiesi sie immo.czekam az kontrolka immo.zgasnie i wtedy odpalam.nie raz trzeba włozyc i wyjac kluczyk,przekrecic zapłon ponownie i czekac az zgasnie.

Opublikowano
  • Autor

No ja właśnie niewiedziałem co to mogło byc i kolega tez niebył pewien bo kontrolka sie nieświeciła żadna,ale juz jestem umówiony na to zeby przeprogramowac jeszcze raz immo,i ma zadziałac podobno,bo ostatnio to jakby samo sie naprawilo i od 3 dni pali normalnie bez zadnego zagladania,ale nieraz i tak bywa ze mala rzecz a narobi kłopotów,zobacze co bedzie dalej :hi:[br]Dopisany: 28 Wrzesień 2008, 19:25_________________________________________________No teraz pali mi normalnie tylko musze przekręcic kluczyk raz,odczekaz z sekundke i puziej przy dalszym przekręceniu odpala bez problemu,wcześniej jak odpalałem odrazu przekręcając na maka to właśnie mialem ten problem z gaśnięciem a teraz jak robie inaczej to już nie,czy to może miec jakiś związek i byc rozwiązaniem mojego problemu z odpalaniem czy cos zaskoczyło samo i w każdej chwili moze powrócic,bardzo prosze o porade bo niezabardzo sie znam :confused4: