lord_maciek Opublikowano 19 Grudnia 2014 Opublikowano 19 Grudnia 2014 (edytowane) Witam, podłączyłem laptopa pod interfejs i o to jakie błędy ukazały się moim oczom. Co prawda są w większości opisane ale i tak nie wiem o co chodzi. Mógłby mi ktoś to rozjaśnić? Co jakiś czas nie mogę pilotem otworzyć auta. Po w sadzeniu do stacyjki i przekręceniu problem na jakiś czas znika. Uruchomiłam alarm poprzez VCDS i byłem zdziwiony gdyż nie obudziłby nawet śpiącego dziecka na tylnej kanapie. Zrobiłem też test czujników ruchu w kabinie ale się nie załączyły jak machałem rękami. Większość z tych usterek dotyczy chyba modułu komfortu. 01330 Centralny sterownik układu komfortu (J393). Uszkodzony. Brak komunikacji. Za wysokie napięcie zasilania. Za małe napięcie zasilania. Brak sygnału. Niezrozumiały sygnał. Brakujące informacje. Odczytać pamięć usterek. 01134 Syrena alarmu (H12). Brak sygnału. Brak komunikacji. Usterka w obwodzie elektrycznym. 01616 Przewód sygnałowy do modułu nadzoru wnętrza. (moduł obsługujący czujniki ultradźwiękowe i w niektórych wersjach też czujniki szyb) Zwarcie z plus. Otwarty obwód lub zwarcie z masą. 01370 Alarm wywołany przez układ nadzoru wnętrza. 01368 Alarm wywołany przez przełącznik bagażnika 01369 Alarm wywołany przez przełącznik pokrywy silnika 01371 Alarm wywołany przez przełącznik stykowy drzwi; strona kierowcy. 01572 Alarm wywołany przez przełącznik stykowy drzwi; strona pasażera. 00955 Kluczyk 1. Przekroczona granica adaptacji. 00532 Napięcie zasilania. Dolna wartość skrajna przekroczona. Górna wartość skrajna przekroczona. Za niski sygnał. Za mała wartość napięcia zasilającego. Za wysokie napięcie zasilające. 01561 Drzwi tylne lewe. Nie odbezpiecza. Nie zabezpiecza. Nie odryglowuje. 01333 Sterownik drzwi tylnych lewych (J388). Uszkodzony. Brak komunikacji. Za małe napięcie zasilania. Za wysokie napięcie zasilania. W jednoprzewodowym trybie pracy. Brak sygnału. Brak komunikacji. Dolna wartość skrajna przekroczona. Górna wartość skrajna przekroczona. 01334 Sterownik drzwi tylnych prawych (J389). Uszkodzony. Wadliwy. Za małe napięcie zasilania. Za wysokie napięcie zasilania. Brak komunikacji. W jednoprzewodowym trybie pracy. Brak sygnału. Dolna wartość skrajna przekroczona. Górna wartość skrajna przekroczona. 01366 Otwarcie na skutek sygnału wypadku. Przerwa w obwodzie. Brak sygnału. Brak komunikacji. 01317 Sterownik w zestawie wskaźników (J285. Brak sygnału. Brak komunikacji. Niezrozumiały sygnał. Odczytać pamięć usterek. Edytowane 19 Grudnia 2014 przez lord_maciek
wrclaguna Opublikowano 19 Grudnia 2014 Opublikowano 19 Grudnia 2014 A kasowałes błedy ? ktore powracaja ?
lord_maciek Opublikowano 26 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2014 Nie, jeszcze nie kasowałem. Zrobię to po świętach.
Rekomendowane odpowiedzi