Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B7 BPW] Brak komunikacji kluczyka z centralką

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów.

Mam takowy problem. Zakupiłem auto z dwoma scyzorykami i plastikowym kluczykiem. Wszystkie otwieraja i odpalają mi samochód z kluczyka. Jeden ze scyzoryków nie chce mi otwierac samochodu z pilota, nie mogę kluczyka zakodować, a co najgorsze kluczyk nie chce sie komunikować z centralką. Po wizycie u mechanika stwierdził że kluczy jest zepsuty bo nie daje sygnału i polecono mi specjalistę od kluczy. Po wizycie u tego specjalisty okazało sie że kluczyk jednak daje sygnał. Pytanie moje?

1. Co może być powodem braku komunikacji kluczyka z centralką.

2. I co najważniejsze jak to naprawić?

3. Jakie moga być koszta naprawy i przedewszystkim gdzie?

Czekam na jakąkolwiek odpowiedz.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedz. Niestety czytałem ten post i podejżewam że u mnie nie jest to problem z nieumiejętnością zaprogramowania pilopta lecz problem komunikacji centralki z pilotem coś jest nie tak, tylko co ??? Czy jest możliwość żeby pilot albo centralka była uszkodzona? Hmm centralkę bym wykluczył bo jeden kluczyk jest ok komunikuje się i daje się programować. Co może być nie tak w drugim??

Opublikowano

Powiem tak u mnie też nie pomogło takie programowanie.Kluczyk nie otwiera z daleka,tylko z bardzo bliska.Myślę że nowe kody należy wgrać.U mnie nic nie pokazuje VAG :(

Opublikowano

Hmm. Jestem laikiem w tych sprawach więc powiedz mi o jakie Ci chodzi ???[br]Dopisany: 05 Październik 2008, 15:42_________________________________________________Witam.

Prubując rozwiązać problem kupiłem kluczyk ( taki sam ) przełożyłem grot i zaprogramowałem kluczyk do centralki. Wszystko działa i jest OK. Za to wynikł następny problem a mianowicie Immobiliser. Czy jest możliwość przełożenia starego immo do nowego kluczyka ( składany )