Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] 1.9 TDI ponad 140KM program, turbo Garret, xenon alu itd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wreszcie znalazłem chwilkę żeby wrzucić fotki swojej niuni :) przesiadłem się z A6 C5 1.9 tdi AFN (super silniczek). Straciłem na komforcie, ale zyskałem na mocy :naughty: a poza tym od zawsze chciałem taką mieć :tongue4: więc kilka miesięcy temu znalazłem tą oto :cool1: :

Kilka słów o audiczce:

• 2000 rok
  • felunek zmieniony na inny wzór - ale jednak pozostaje 16" (ze względu na dziury na drogach)
  • radyjko concert
  • zmieniara w bagażniku 6CD
  • grzanie d*py
  • pełen FIS
  • tempomat
  • roleta tylnej szyby
  • zestaw pod telefon
  • klimatronic
  • pakiet oświetlenie
  • regulacja odcinka lędźwiowego
  • samopoziomujące się reflektory przednie
  • halogeny
  • Xenon+ spryskiwacze
  • elektryczne podgrzewane lusterka
  • podgrzewane spryskiwacze
  • elektryczne szyby - zamykane z kluczyka
  • zegarek sterowany falami radiowymi
  • kierownica od S-ki
  • 1.9 TDI 115KM ori, programik już wgrany, turbinka od AWXa na starej turbinie wyszło 140KM, teraz powinno być więcej :naughty:

01102008176tj0.th.jpgthpix.gif

01102008172ja3.th.jpgthpix.gif

01102008175mb7.th.jpgthpix.gif

01102008173yf2.th.jpgthpix.gif

15072008044jg0.th.jpgthpix.gif

15072008051fk2.th.jpgthpix.gif

poprzednia fela:

15072008046pa6.th.jpgthpix.gif

AUTKO SPRZEDANE - oby służyło wiernie :wink4:

Opublikowano

Witam

Mam także A4 2000r. 115KM i zastanawiam się nad czipem (czy tam wgraniem programu).

Oprócz tego, że widzisz różnice ("ciągnie jak wariatka" :) ) nie obawiasz się o silnik ?

Pytam bo nigdy tego nie robiłem i mam pewne obawy..

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Też miałem obawy, ale po pierwszej przejażdżce z chipem - taki banan na twarzy, że do tej pory nie schodzi :>

Osobiście polecam, bo warto :) radość z jazdy niesamowita :) a silnik staram się gasić zawsze po chwili, na bieżąco wymieniać oleje, filtry itd. i nie katować autka podczas jazdy :) wiele zależy od stylu jazdy (moim skromnym zdaniem). Można zajeździć autko bez chipa ale i można jeździć z chipem czerpiąc z tego niesamowitą radość :)

PS. jakie masz spalanko ? mi wychodzi średnio 6,9 l/100km verva 60% miasto 30% wiocha 10% trasa... nie jeżdżę wolno :P

Opublikowano

Autko bardzo ładne ale chlapacze :sick3: no i co to za Tuner jak Ci zrobił sofł bez hamowni ?? :mysli::bicz:

Opublikowano
  • Autor

Chlapacze zamontował poprzedni właściciel :/ ale zostawiam, bo dziury już w aucie porobione, a poza tym przydają się bo obok mnie robią autostrade A4 i ciągle przez błotko jeżdżę :wallbash: a Tuner to mój znajomy, który zgrał soft - wysłał do firmy, która się tym zajmuje profesjonalnie i oni zrobili program do mojej niuni. Tak więc programik zrobilem po kosztach, jednak bez hamowni. Zastanawiałem się nad hamownią, ale chyba odpuszczę, bo jak już napisałem "ciągnie jak wariatka" :) i to mi wystarczy :)

Opublikowano

Ile kosztuje zrobienie softu w tym silniku ??

Czy ktos kto to zrobi oceni stan mojego silnika i powie czy to jest do zrobienia czy nie ?

Ze 115 KM można zrobić 140 KM, obawiam się o np pompowtryski w mojej A4 ...

Opublikowano
  • Autor

Nio wiec w normalnej firmie tuningowej ok 1200zł. Generalnie Twój silnik może mieć do 200kkm przebiegu więc z chipowaniem nie powinno byc problemów, jednak poszukaj sobie dobrze na ten temat na forum, bo ja nie jestem znawcą w chipowaniu. Założyłem program po kosztach u znajomego i poprosiłem o "bezpieczny" program, czyli ok 25% przyrostu mocy i Nm - i z tym nie powinno się nic dziać (tak mi powiedział, że jest to taka "bezpieczna" granica - a więcej mogą zrobić na życzenie klienta, ale wtedy klient bierze odpowiedzialność jeżeli coś się stanie z autem). Według mnie jest to wystarczający przyrost mocy - a właściwie odczuwalny :)

Opublikowano

Dzięki za info ! Szczerze powiedziawszy przekonałeś mnie :)

Btw świetną masz tą niunie !! I świetne felgi !

Planujesz obniżenie auta ??

Opublikowano
  • Autor

Więc życzę Ci owocnego chipowania :) wielu kucyków i mnóstwa Niutonów :naughty: a co do obniżania to myślałem o tym, ale jednak zbyt dużo jeżdżę - żeby tracić na komforcie wydając kase i pakować się być może w następne koszty (zużywanie się zawieszenia, być może założenie 17" do obniżonego zawiasu itd.). Dlatego niunia pozostaje taka jaka jest :cool1:

PS. być może skuszę się na ściemę szyb na wiosne - przydatna sprawa jak słoneczko grzeje :cool1: czas pokaże :)