Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Różnica w kulach haków do B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich :) to mój pierwszy post :)

Mam zamiar kupić kulę haka do A4 B5, przeczytałem wszystkie tematy na forum jakie były i znalazłem odp. nt. jaka pasuje do mojego modelu. Na tabliczce znamionowej przy gniazdku haka mam napisany model 305 146, na forum znalazłem info, ze do tego pasuje kula z nr 305 208. Nie mogę takiej znaleźć na allegro ale znalazłem inna od modelu z 2011 r. Teraz moje pytanie czym się różnią kule od modelu B5 a od modelu z 2011 r. ? Mocowanie jest takie samo (choć może być inna grubość tego czpienia, który wchodzi w belkę, ale tego nie wiem) jedyna różnica jest w kształcie samej kuli. Proszę o odpowiedź czy to jest jedyna różnica czy jest ich więcej. W B5 zderzaki nie są tak napompowane i wystające jak w nowszych modelach więc jak trochę u mnie będzie bardziej wystawał to mi to wcale nie przeszkadza w niczym.

Oto pierwszy link, takie były oryginalne i czy ten podejdzie do mojego modelu? : http://olx.pl/oferta/audi-a4-a6-a8-hak-glowka-kula-zaczep-westfalia-305-CID5-ID8cIJP.html#d07d3b667c

oraz ten od nowszego modelu, czy podejdzie też ? Wolałbym mniej zapłacić oczywiście: http://allegro.pl/audi-hak-kula-zaczep-westfalia-305-8t0800495-i4948607144.html

Bardzo proszę o informację.

Pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego w nowym roku

Marcin

Opublikowano

ten tanszy bedzie pasowal jak i drozszy. mocowania sie nie zmianialy. w razie czego zawsze mozna oddac do 14 dni

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

ten tanszy bedzie pasowal jak i drozszy. mocowania sie nie zmianialy. w razie czego zawsze mozna oddac do 14 dni

Dziękuję za odpowiedź :)

Witam ponownie :)

piszę, bo ta informacja może się przydać komuś, kto zastanawia się czy hak z nowszego modelu (A4 2011r. lub A5) będzie pasował do A4 B5 1996r. Otóż nie, nie pasuje :(. Na długość jest dobry ale wchodzi do pewnego momentu i dalej już nie idzie, nawet po potraktowaniu młotkiem :( Jest za gruby o kilka mm, zaznaczyłem na zdjęciu miejsce gdzie jest za gruby.

http://www.dropbox.com/s/0fr9jvf5qtbjt9l/1421152897.156904.16p.jpg?dl=0

Jeśli ktoś ma pomysł jak go zamontować to proszę o podpowiedź.

Pozdrawiam