Jump to content
IGNORED

Gasnący zapłon po wrzuceniu biegu wstecznego


polek81
 Share

Recommended Posts

Witam Forumowiczów!

Mam problem z gasnącym silnikiem po wrzuceniu biegu wstecznego. Problem nie występuje zawsze. A jeśli już wystąpi, efekt jest następujący:

  • Sygnał dźwiękowy (podobny do "komornika" - rezerwy paliwa) powtórzony dwukrotnie,
  • "Opadające wskazówki zegarów" - wszystkie kontrolki gasną, wskazówki opadają a czasami potrafią wrócić do swojego położenia,
  • Ostatecznie wszystko gaśnie, włącznie z silnikiem

Ostatnio stało się to tuż po wrzuceniu biegu wstecznego (tylko i wyłącznie), udało mi się przerwać ten proces. Auto zapiszczało i zdążyłem wyrzucić na luz. Silnik nie zgasł, jednak druga próba już nie była taka szczęśliwa. Auto zgasło. Żaden inny bieg nie powoduje takiego zachowania.

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam Wszystkich!

--- --- --- --- ---

Edytuję:

W ostatnim stadium "choroby" ;), po włączeniu zapłonu, kontrolki ledwo się żarzyły. Ogólnie elektryka świrowała.

Powodem była kostka za stacyjką. Wymieniłem na nową i wszystko wróciło do normy. Może to komuś pomoże.

Pozdrawiam!

Edited by polek81
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...