Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Poduszki silnika i skrzyni biegów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem u siebie w a4 2008 rok b8 2.0 143 ps ze przy odpalaniu silnika i gaszenia coś uderza tak jak by była oberwana poduszka. Faktycznie była oberwana poduszka pod skrzynia biegów wymieniłem cała łapę z 2 poduszkami podtrzymującymi skrzynie biegów. Po wymianie tylnej poduszki skrzyni biegów trochę się poprawiło ,autem nie trzęsie tak jak wcześniej na biegu jałowym i nie ma tego uderzenia przy gaszeniu silnika jest lepiej ale jeszcze nie tak jak powinno być . Pukanie to słychać jeszcze jak na zapalonym silniku włączę bieg 1 i trzymając nogę na hamulcu puszczam pulsacyjnie sprzęgło . Co może być przyczyna tego ze tak powiem walenia ,czy jeszcze jakaś urwana lub zużyta poduszka ? Proszę o pomoc ?

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, mam podobny problem do twojego.

Powiedz czy już się z tym uporałeś, co było przyczyną?.

Pozdrawiam Bartek.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Witajcie,
Moze mi pomożecie lub doradzicie. Koledzy, problem mam następujący...
Dość często przy zmianie biegu z 1 na 2 przy puszczaniu sprzęgła autem delikatnie raz lub dwa razy szarpnie (nie jest to szarpanie jak to czasem L ruszają ze świateł lecz dużo słabsze) :decayed: ale jest to denerwujace - lubie jak w aucie wszystko jest OK :) Gdy wolno puszczam sprzęgło dzieje się to rzadziej. Nie wiem czy ma to tez znaczenie ale przy gwałtowniejszym przyspieszeniu lub nagłym odpuszczeniu gazu - rowniez chociaz lagodniej szarpnie/ruszy silnikiem. Co więcej gdy autko na luzie stoi to przy dodawaniu gazu (wchodzeniu na wieksze obroty) autem - całą budą zatrzesie, obrazowo można porównać to do sytuacji jak w filmach np. przed wyścigiem na starcie przegazowuja maszyny i calym samochodem lub silnikiem rusza... dobre porównanie dałem nie :kox:
Czy mogą to być uszkodzone poduszki pod silnikiem lub skrzynią? Jak to zdiagnozować?

Nikt nic nie wie na ten temat...?

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Potrzebuje poduszki silnika prawa strona jaki numer ????????