Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ledwo odpala na postoju i jak jest zimny 01268 - Quantity Adjuster (N146)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z odpaleniem po postoju nawet kilku minutowym na zimnym i czasem tylko na ciepłym silniku. Ustawiłem kąt wtrysku, nastawnik zmieniłem wszystkie podkładki i uszczelnienia przy pompie i chyba wszystko co było możliwe i z dnia na dzień co raz to gorzej.

Silnik kreci i np po 3 sekundach zaczyna załapywać robiąc wrażenie jakby każdy z tłoków osobno łapał zapłon i tak czasem do 15 sekund. Macie jakiś pomysł co to może być, zrobić jakieś logi czy coś ? Jedyny błąd jaki się sporadycznie trafia w silniku to

2 Faults Found:

01268 - Quantity Adjuster (N146)
35-10 - - - Intermittent
00741 - Brake Pedal Monitoring
27-10 - Implausible Signal - Intermittent
Opublikowano

błędy powracają po skasowaniu jeśli tak to masz przyczynę

nastawnik w pompie różnica w regulacji poszukaj w google wpisz sobie numer błędu i zobaczysz

Opublikowano
  • Autor

Błąd w ciągu dwóch tygodni pokazał się tylko raz, a nastawnik ustawiony książkowo i wszystko tak jak trzeba... Myślę czy czasem nie mają jakiegoś wpływu na to wszystko czujniki temperatury paliwa i wody... Jutro rano je sprawdzę bo obecnie na zewnątrz jest około -3 także rano temperatura powinna być zbliżona.

Opublikowano

Czujnik temperatury jak najbardziej a adlacz i zobaczysz jak odpali

Opublikowano
  • Autor

Rano temperatura wynosiła -2.5. Temp. Paliwa: 1.8 ,Temp. Płynu -0,9. Temp. Powietrza 0.0. Silnik popracował z minute i Paliwa skoczyła na 2.7 Płynu na 7.2 i powietrza nadal 0.0, Odpięcie czujnika nic nie dało.

Problem z odpalanie rozwiązany ale powstał inny... Po wymianie rozrządu i zrobieniu pompy audi odpala extra ale za żadne skarby nie chce wejść na obroty, wydaje dźwięk jakby brakowało paliwa czy też nie mogło zassać powietrza i niesamowicie kopci. Ustawiałem kąt wtrysku i dawkę tak jak trzeba i nic. Po kilku próbach (zakładania i ściągania rozrządu) teraz nie idzie ustawić pompy tak aby kąt się zmienił z 255 na mniej. Z tego co widzę to pompa ma oznaczenia dla AFN a ja mam silnik AHU nie wiem czy to ma jakiś wpływ. Przed zdjęciem rozrządu zaznaczyłem koła i sprawdziłem znaki, wszystko się zgadza. Wtrysk sterujący zmierzony i był ale na wszelki wypadek kupiłem drugi na podmiankę i nic, vag czasem tylko wyrzuca bład "vag com 00550 start injection regulation"