Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Komunikat na fis , jak wyłączyć?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chłopaki , miał ktoś takie zacięcie, mam b5 2000r vdo fis.

Jadąc 140k/h okej , jadę 145k/h zapala się na fisie takie guwno i nie wiem jak to wyłączyć.

Jeśli chodzi o km/1 to nie ma problemu, się przyciska i przytrzymuje i po chwili się pojawia przekreslone i znika ale to km/2 nie wiem jak to wyłączyć?

Ma ktoś jakiś pomysł?

flj5u8.jpg

Opublikowano

kolego to jest informacja o przekroczeniu prędkości, takie przypomnienie żebyś mandatów za dużych nie miał :grin: ustala się dwie takie prędkości jedną niską na postoju a drugą podczas jazdy, pewnie ktoś ustawił a ty tylko aktywowałeś przez przypadek.. szczerze mówiąc moja narzeczona ostatnio to włączyła a że mamy wylany fis to musiałem wyłączać to na pałę. poczytaj wiesz już czego szukać:)

już wiem, trzeba było majstrować tymi gałkami od ustawienia zegarka, te dwie co wystają z licznika. jedna od przebiegu druga od zegarka. chyba trzeba było trzymać tą od zegarka wciśnięta. ale tu masz tematy o tym na forach: http://www.audiklub.org/forum/viewtopic.php?f=29&t=65774&hilit=km2 http://www.audiklub.org/forum/viewtopic.php?f=1&t=462 http://www.audiklub.org/forum/viewtopic.php?f=29&t=123973

Opublikowano
  • Autor

dzięki ,już mi się zrobiło lepiej. Na pałe to już kombinowałem i nic, potrzebuję konkretnej procedury jak się to załącza i wyłącza.

Opublikowano

Sa dwa zakresy predkości, KM/H 1 i KM/H 2.

KM/H 1 ostrzeżenie o osiągnieciu predkości np. ograniczenia na danym terenie ustawiane na "bieżąco". Czyli normalnie ruszamy, gdy chcemy aby samochód ostrzegał nas gdy osiagniemy predkość 50km/h to własnie przy tej predkości naciskamy lewy przycisk na zegarach i na Fisie pojawi się symbol w kółku KM/H 1 i za każdym razem gdy przyspieszając dojdziemy do tej prędkości będzie nas ostrzegało dźwiękiem i symbolem na FIS. Jaśli chcemy to wyłączyć jeszcze raz naciskamy ten sam przycisk aż symbol KM/H 1 zostanie przekreślony.

Również za każdym razem gdy wyłączymy silnik ta funkcja wyłaczy sie i znowy recznie trzeba ja właczyć w czasie jazdy, dlatego właśnie jest równiez funkcja KM/H 2.

Funkcja KM/H 2 ma to samo na celu lecz jest ona ustawiana na "stałe".

Aby ją aktywować trzeba włozyć klucz do stacyjki i przekręcić klucz w połozenie AUX czyli połozenie gdzie np.Radio sie włączy ale zapłon jescze nie jest włączony. Następnie naciskamy lewy przycisk na zegarach aż pojawi się symbol w kółku KM/H 2. Teraz przyciskami GÓRA-DÓ? komputera pokładowego, na manetce wycieraczek ustawiamy predkość przy jakiej będzie ostrzeżenie (wyświetli się na wyświetlaczu FIS) i włączamy zapłon i gotowe.

Wyłączenie odbywa sie w ten sam sposób tylko zamist zabawy z ustawieniem predkości, naciskamy przycisk RESET komputera pokładowego i symbol KM/H 2 zostanie przekreślony.

Lub

0909a29dc418a81d170fe493b16cdc25.jpg

W każdym razie jest opisane w instrukcji auta.

Opublikowano
  • Autor

Wielkie dzięki, sprawdzę dziś czy to tak działa w B5.

Wielkie dzięki Krzysiek, sprawdziłem i jest dokładnie jak wopisałeś, wszystko działa poprawie i juz wiesz jak to włączyć i wyłaczyć.

Temat wyczerpany, do zamknięcia.

• 3 lata później...
Opublikowano
W dniu 3.02.2015 o 01:07, POWER-KRIS napisał:

Sa dwa zakresy predkości, KM/H 1 i KM/H 2.

KM/H 1 ostrzeżenie o osiągnieciu predkości np. ograniczenia na danym terenie ustawiane na "bieżąco". Czyli normalnie ruszamy, gdy chcemy aby samochód ostrzegał nas gdy osiagniemy predkość 50km/h to własnie przy tej predkości naciskamy lewy przycisk na zegarach i na Fisie pojawi się symbol w kółku KM/H 1 i za każdym razem gdy przyspieszając dojdziemy do tej prędkości będzie nas ostrzegało dźwiękiem i symbolem na FIS. Jaśli chcemy to wyłączyć jeszcze raz naciskamy ten sam przycisk aż symbol KM/H 1 zostanie przekreślony.

Również za każdym razem gdy wyłączymy silnik ta funkcja wyłaczy sie i znowy recznie trzeba ja właczyć w czasie jazdy, dlatego właśnie jest równiez funkcja KM/H 2.

Funkcja KM/H 2 ma to samo na celu lecz jest ona ustawiana na "stałe".

Aby ją aktywować trzeba włozyć klucz do stacyjki i przekręcić klucz w połozenie AUX czyli połozenie gdzie np.Radio sie włączy ale zapłon jescze nie jest włączony. Następnie naciskamy lewy przycisk na zegarach aż pojawi się symbol w kółku KM/H 2. Teraz przyciskami GÓRA-DÓ? komputera pokładowego, na manetce wycieraczek ustawiamy predkość przy jakiej będzie ostrzeżenie (wyświetli się na wyświetlaczu FIS) i włączamy zapłon i gotowe.

Wyłączenie odbywa sie w ten sam sposób tylko zamist zabawy z ustawieniem predkości, naciskamy przycisk RESET komputera pokładowego i symbol KM/H 2 zostanie przekreślony.

Lub

0909a29dc418a81d170fe493b16cdc25.jpg

W każdym razie jest opisane w instrukcji auta.

W kwestii 1km/h o który lewy przycisk na zegarach chodzi ?

Edytowane przez Michaelc2085