Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] B6 Avant - Audi Navigation vs Audio-CD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drodzy klubowicze - pytanie...

Sprawa dotyczy A4 Avant 2004r. Auto wyposażone jest w radio Chorus i czarną skrzynkę z napisem Audi Navigation w lewej części bagażnika. W momencie kiedy w napędzie Audi Navi (w bagażniku) jest oryginalna płyta CD Blaupunkt TravelPilot DX na Niemcy, nawigacja się uruchamia i jest gotowa do pracy. Natomiast kiedy tą płytę zastąpię jakąś płytą Audio CD (oryginalną), ani za pomocą guzika "CC/CD" na radiu, ani za pomocą guzika "Navi" nie mogę rozpocząć odtwarzania płyty audio.

Czy to oznacza, ze napęd Audi Navigation, ktory odczytuje CD z danymi nawigacji i jest podłączony do radia, nie jest w stanie odtworzyć zwyłej płyty audio?! Mam nadzieję, że poprostu robię coś źle. Proszę o pomoc.

Opublikowano

Napęd Audi Navigation odczytuje tylko plyty z mapami zapisane w formacie DX... Zmieniarka ktora znajduje sie w schowku odczytuje tylko plyty audio...... Apropo mam do sprzedania nowa mape Polska-Czechy 2008 jakby co :>

Opublikowano

[...] napęd Audi Navigation, ktory odczytuje CD z danymi nawigacji i jest podłączony do radia, nie jest w stanie odtworzyć zwyłej płyty audio?! Mam nadzieję, że poprostu robię coś źle [...]

czytnik mam do nawigacji jest połączony z radiem? :mysli:

w jak sama nazwa wskazuje jest on do nawigacji... płyty cd z mapami w systemie to on DX odczytuje ale wg z radiem nie ma on nic wspólnego

Opublikowano
  • Autor

Napęd Audi Navigation odczytuje tylko plyty z mapami zapisane w formacie DX... Zmieniarka ktora znajduje sie w schowku odczytuje tylko plyty audio...... Apropo mam do sprzedania nowa mape Polska-Czechy 2008 jakby co :>

Cały problem w tym, że w schowku mam lodówkę, za to ani śladu po zmieniarce :confused4:

Opublikowano

Cały problem w tym, że w schowku mam lodówkę, za to ani śladu po zmieniarce :confused4:

Ja również mam nawigacje ale nie mam zmieniarki w schowku... jako, że mam concert'a to audio cd odtwarza jedynie radio...

u Ciebie pozostaje albo wymiana radia albo zakup zmieniarki - w każdym razie czytnik w bagażniku jest jedynie do nawigacji

Opublikowano
  • Autor

Wygląda zatem na to, że sprawa się wyjaśniła. Pozostaje jeszcze opcja - Nadajniczek FM + MP3 player. Być może jest nawet bardziej praktyczna (więcej muzyki bez zmieniania płyt, tworzenie play-list, etc...).

Opublikowano

[...]Pozostaje jeszcze opcja - Nadajniczek FM + MP3 player. [...]

jest już na pewno jeden temat o nadajnikach fm na forum:

http://www.a4-klub.pl/smf/transimiter_car_audio_ma_ktos_doswiadczenie-t38059.0.html

Jak nie jesteś audiofilem propozycja może być warta rozpatrzenia. Więcej w wątku