Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Elektryczne szyby - Prosze o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie.
Samochod to A3 99rok, 5 drzwi.
Mam pewien problem, a wszystko zaczelo sie od elektrycznych szyb tylnych, ktore nie działaja.
A wiec dzisiaj chcialem zobaczyc co tam nie gra, wiec zdjalem boczek, no i co - linki cale, a szyba nie otwiera sie z przycisku przy kierownicy i z tylnych drzwi.
Nastepnie poodpinałem wszystkie przewody, wsadzilm znowu i przy kierownicy nacisnalem przycisk opuszczania szyba - i ok, szyba poszla w dol, ale do gory nie chciala... Wiec wkurzony na maksa, zdjalem silniczek - Probuje opuszczac szybe lub podnosic przy przycisku, ktory jest przy kierownicy - nic. Wiec mysle sobie, ze chyba silniczek bedzie do wymiany - Czy mam racje ?

No ale szyba opuszczona i nie idzie w dol - Wiec za tym silniczkiem jest linka od dolu i od gory. Obraca sie ona na takim koleczki. Gdy wyjmowalem silniczek to i tak linka mi uciekla i musialem na nowo ją przymocowac. Meczylem sie z tym cholerstwem i do tej pory nie wiem jak ona ma byc prawidlowo - Ma ktos jakis schemat czy cos ?
Tak jak potrafilem to zrobilem, czyli szyby podnioslem recznie do gory i zalozylem ta linke jak umialem, ale gdy chcialem recznie opuscic szybe to jednak sie dało, z oporem, ale jednak. No wiec mysle sobie, ze linka jest gdzies luzna i nei trzyma szyby. Wiec wzialem 3 szybkozlaczki i ją usztywnilem tak, ze nie ma luzu. Szyba na razie sie trzyma.

Panowie, musze i tak zdjac ten boczek i naprawic ten silniczek - Mam racje, on bedzie uszkodzony ? No i zrobic ta linke jak trzeba, tylko jak ? Bardzo prosilbym o pomoc, bo zalezy mi na tym aby sie z tym uporac jak najszybciej.
Pozdrawiam

Panowie, powiedzcie przynajmniej jak awaryjnie zamknac szybe ? tzn. polaczoczyc ze soba plus staly z kostki do plusu stalego z silniczka oraz z akumulatora podlaczyc do jakiegos pinu z silniczka, cos takiego ?