Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wiązka Radia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Koledzy szukałem w necie zdjęcia jak wygląda wiązka, która idzie z panelu kierowcy do radia. Dokładnie chodzi mi o kierownicę trójramienną. Szukałem ale nie mogę znaleść wczęsniej omskneła mi się przed oczami ale teraz nie mogę jej znaleść i nie wiem czy to była ta. Ma ktoś może jakieś zdjęcie takiej wiązki i co dokładnie jest do niej potrzebne?

Edytowane przez MlodyElk

Opublikowano

Szukasz schematu do montarzu multifinkcyjnej kierownicy zwanej zwykle tutaj skrótem MF?

Trójramienne nie miały MF tylko guziki do zmiany biegów + - od skrzyni tiptronic lub multitronic. Mowa tutaj o modelu A4 B5.

Opublikowano
  • Autor

mówisz, że to są guziki do zmiany biegów? :naughty:

No nie wiem właśnie, bo każdy mi mówił, że to do radia :kwasny:

Opublikowano

Zrób foto i wklej to zobaczymy co właściwie masz.

Opublikowano

Multi były chyba tylko czteroramienne ;) A trójramienne obsługiwały jedynie biegi w automatach. Ewentualnie są jeszcze kierownice trójramienne bez żadnych przycisków.

Opublikowano

Dokładnie, zdjęcie n1 to poduszka z multisterowanie radia zwana u nas MF

11cbmts.jpg

Zdjęcie nr 2 to 3 ramienna s4 z guzikami od zmiany biegów tipronic skrzyni.

2eam0yv.jpg

ZDJECIA SA WRZUCONE POGLADOWO

Opublikowano
  • Autor

Ja posiadam kierownice ze zdjęcia nr 2 czyli z guzikami do zmiany biegów :( a mówili, że do radia sprzedający tak samo powtarzał :(

Opublikowano

No to Cię oszukał. Możesz mieć taką jaką kupiłeś, ale bez działających przycisków lub kupić drugą, a tą sprzedać.

Opublikowano

To teraz dla zgłebienia tematu do końca sprawdź kos skrzyni w wylepce w bagarzniku i czy to nie jest czsem skrzynia automatyczna jaka była w aucie w oryginale.

2 opcja, odkręć poduszkę i sprawdź czy jest jakaś elektronika i czy te guziki mają połączenie z resztą auta, może jakiś koleś nie miał innej poduszki z założył taką.

Opublikowano
  • Autor

No to Cię oszukał. Możesz mieć taką jaką kupiłeś, ale bez działających przycisków lub kupić drugą, a tą sprzedać.

Też o tym myślałem aby zmienić na czteroramienną ale przyznam, że szkoda troszkę bo fajnie wygląda.

To teraz dla zgłebienia tematu do końca sprawdź kos skrzyni w wylepce w bagarzniku i czy to nie jest czsem skrzynia automatyczna jaka była w aucie w oryginale.

2 opcja, odkręć poduszkę i sprawdź czy jest jakaś elektronika i czy te guziki mają połączenie z resztą auta, może jakiś koleś nie miał innej poduszki z założył taką.

Kolego tą kierownicę to ja sam oddzielnie kupowałem bo na początku miałem czteroramienną przed lifta. Powracając do tematu poduszki to w środku w kierownicy jest mała wiązka od tych guzików. Z lewej idą bodajże cztery przewody i z prawej strony tak samo i te przewodziki są na środku złączone w 4 okrągłe wsuwki.

Opublikowano

Jeżeli masz manuala, to te przyciski nie są Ci potrzebne. Możesz ewentualnie kupić zwykłą trójramienną bez przycisków skoro nie chcesz czteroramiennej.

Opublikowano

Jakbyś chciał to ja mam 3-ramienną z poduszką bez przycisków za 200zł czarna oczywiście.

Opublikowano
  • Autor

Nie koledzy :) zostawię tak jak jest :) ładnie wgląda najwyżej nie będą używane przyciski :) widziałem, że kolega czorny też tak miał :) dzięki wielkie za pomoc :)