Opublikowano 24 Lutego 201511 l Witam, Dziś zrobiłem test zegarów, no i nie poszedł zbyt pomyślnie, mianowicie wskazówka obrotomierza zaskwierczała i zatrzymała się na 4,5 tyś obr... teraz pracuje w zakresie od 4,5 tyś do bodajrze 5,2 tyś obr, można to ustawić s powrotem jakoś adaptacją? Bądź w inny sposób? Druga sprawa, licznik był wymieniany z mono na kolor i nie działa zbytnio zasięg, urósł do 2000 km i stoi, czasem przeskakuje na 1980, 780 1860 km na chwilę i wraca na 2 tyś km... i jeszcze nie wymyśliłem jak sobie z tym poradzić... Będę wdzięczny za porady Dzięki z góry, pozdro!
Opublikowano 24 Lutego 201511 l a szukałes cos na FORUM ?Pierwszy z brzegu temat ----> http://a4-klub.pl/index.php?/topic/219419-zasieg-2000km-bez-wzgledu-na-ilosc-ropy-w-baku/#entry3081963
Opublikowano 24 Lutego 201511 l Witam, Dziś zrobiłem test zegarów, no i nie poszedł zbyt pomyślnie, mianowicie wskazówka obrotomierza zaskwierczała i zatrzymała się na 4,5 tyś obr... teraz pracuje w zakresie od 4,5 tyś do bodajrze 5,2 tyś obr, można to ustawić s powrotem jakoś adaptacją? Bądź w inny sposób? Druga sprawa, licznik był wymieniany z mono na kolor i nie działa zbytnio zasięg, urósł do 2000 km i stoi, czasem przeskakuje na 1980, 780 1860 km na chwilę i wraca na 2 tyś km... i jeszcze nie wymyśliłem jak sobie z tym poradzić... Będę wdzięczny za porady Dzięki z góry, pozdro! Licznik kupiłeś niesprawny. Dlatego to wygląda jak wygląda. Co do 2000km znam ludzi którzy z tym sobie radzą. Jednak wysyłka licznika w takim wypadku jest konieczna. Jest to kwestia zapisanego eepromu w liczniku, jeżeli chodzi o zasięg na baku
Opublikowano 24 Lutego 201511 l Autor a szukałes cos na FORUM ? Pierwszy z brzegu temat ----> http://a4-klub.pl/index.php?/topic/219419-zasieg-2000km-bez-wzgledu-na-ilosc-ropy-w-baku/#entry3081963 Temat napisałem bo ten który wskazujesz dochodzi do pewnych wniosków, ale urywa trop i wydaje mi się można go zamknąć. Witam, Dziś zrobiłem test zegarów, no i nie poszedł zbyt pomyślnie, mianowicie wskazówka obrotomierza zaskwierczała i zatrzymała się na 4,5 tyś obr... teraz pracuje w zakresie od 4,5 tyś do bodajrze 5,2 tyś obr, można to ustawić s powrotem jakoś adaptacją? Bądź w inny sposób? Druga sprawa, licznik był wymieniany z mono na kolor i nie działa zbytnio zasięg, urósł do 2000 km i stoi, czasem przeskakuje na 1980, 780 1860 km na chwilę i wraca na 2 tyś km... i jeszcze nie wymyśliłem jak sobie z tym poradzić... Będę wdzięczny za porady Dzięki z góry, pozdro! Licznik kupiłeś niesprawny. Dlatego to wygląda jak wygląda. Co do 2000km znam ludzi którzy z tym sobie radzą. Jednak wysyłka licznika w takim wypadku jest konieczna. Jest to kwestia zapisanego eepromu w liczniku, jeżeli chodzi o zasięg na baku Tutaj próbuję sobie radzić adaptacją kanałów 3, 29 i 30 i coś powoli zaczynam uzyskiwać (wskażnik baku paliwa zaczyna pokazywać prawidłowo, przynajmniej w ciągu najbliższych 200 - 300 km się dowiem, tak samo zasięg, po pewnych ustawieniach zaczyna pokazywać mniej więcej prawidłowe wartości, martwi mnie ten obrotomierz, rozebrałem licznik, przestawiłem sobie wskazówkę i teraz chodzi od 0 do 2700, jak się pokręci wyżej to automatycznie skala przesuwa się w dół walczę dalej, proszę podaj namiary na swoich ludzi od liczników