Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wskazówka paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Miałem problem ze wskazówką od poziomu paliwa. Dochodziła do połowy i w tym momencie zaświecała się rezerwa. Wyjąłem pompę , żeby sprawdzić pływak i wyglądało, że wszystko jest ok. Postanowiłem więc po prostu przełożyć wskazówkę na odpowiednie miejsce czyli na mniej więcej przed pierwszą kreskę rezerwy (bo wlałem wcześniej 15 litrów). Obecnie wskazówka jest już pod ostatnią czerwoną kreską a rezerwa dalej nie świeci. Rozumiem, że mogłem się machnąć o parę milimetrów ale czy istnieje możliwość, że rezerwa w ogóle nie zaświeci przez to że przestawiłem wskazówkę? Może jest jakiś czujnik tam dodatkowy? Trochę się już obawiam jeździć, żeby mi auto nie zgasło. Pozdrawiam.

Edytowane przez majk8_6

Opublikowano

Przestawienie wskazówki nic Ci nie da i musisz ją ustawić tak jak była na początku. Jak zapalała Ci się rezerwa to ile miałeś paliwa w baku? Zgadzało sie to raczej ze wskazaniem wskazówki czy kontrolki rezerwy?

Opublikowano
  • Autor

Przestawienie wskazówki nic Ci nie da i musisz ją ustawić tak jak była na początku. Jak zapalała Ci się rezerwa to ile miałeś paliwa w baku? Zgadzało sie to raczej ze wskazaniem wskazówki czy kontrolki rezerwy?

Rezerwa zapalała się w prawidłowym momencie ale wskazówka stała na środku. Wywnioskowałem ze jesli przestawie ja w prawidlowe miejsce to bedzie wszystko grało. Ale jezdze i jezdze i nic :/

Albo prosciej: Jade, wskazowka jest w polowie i zapala sie kontrolka rezerwy. Stan paliwa sie zgadza (jest tyle co do przejechania na rezerwie), ale niżej połowy juz nie schodziła. Wiem że może być walnięty czujnik ale chciałem sobie sprawe uprościć przekładająć wskazówke nizej ...

pomoże ktoś w tym temacie?

Edytowane przez majk8_6