Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kapie olej - po 2-3 kropelki na noc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mam taki problem. Niedawno kupiłem samochód i mechanik na przeglądzie stwierdził że troche kapie olej, samochód był u mechanika, wymienił jakieś uszczelki pod zaworami silnika bo mowil ze tam widać olej.

Pozniej zobaczylem w garazu ze mam pare kropel oleju na podłodze, ale na moje oko oleju nie ubyło. Co to może być, czy pozostałości zaschnietego oleju i skapuje jak jest goracy czy jak?? Silnik 4.2 B7.

Zapomniałem napisać że zalałem go 10w40 valvoline i już jest troszke brudny.

Edytowane przez jary1982

Opublikowano

Po paru kropelkach nie jestes wstanie ocenic ze cos ubywa, moze miska sie poci a moze ze skrzyni. Wariantow moze byc duzo. Najlepiej jak bys wjechal na kanal i obejrzal calosc od dolu. Wątpie w to zeby to byly jakies pozostalosci oleju, chyba ze olej byl niedawno wymieniany i ktos go nieumiejętnie wlewal

Opublikowano
  • Autor

a to że się troche pobrudził nie swiadczy o niczym złym ? wymiana była ze 3 tyg temu - przejechane ze 400 km

I jeszcze to jest ciekawe ze na podłoge olej leci czarny a na stalce jest czystrzy

Znajomy mi to podpowiedział że jak wczesniej były wycieki to mogł olej gdzies zaschnac i jak jest rozgrzany to kapie, no nie wiem

Opublikowano

na podlodze to jest norma ze bedzie czarny ,olej pewnie kapie najpierw na oslone silnika a potem dalej na podloge. 2 sprawa Kolego olej nie zasycha na metalowych badz aluminiowych czesciach,predzej by odparowal od jakiegos goracego elementu.

Opublikowano
  • Autor

To z czego może kapać ???

Opublikowano

Otwórz maske zdejmij oslone gorna silnika, jakąs lampe w reke i obejrzyj do okola motor. No i tak samo z dolu oczywiscie jak masz kanal, bo tak to ciezko okreslic gdzie sie moze pocic

Opublikowano
  • Autor

oto chodzi że nie mam kanału:( musze się wybrać do mechanika w wolnej chwili

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Miałem takie coś... Okazało się że miska olejowa miała mikropekniecie, ale naprawdę tak ciężko ocenić.