Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Stuki i trzeszczenie z bagażnika - Avant

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W moim Avancie z 2009 roku, przebieg 100k, z tylnej części nadwozia, dokładniej bagażnika dochodzą w czasie jazdy denerwujące stuki i trzeszczenia. Opukiwałem i ostukiwałem cały bagażnik łącznie ze słupkami z tyłu i specjalnie nie widzę czegoś co może tak stukać/trzeszczeć. Wywaliłem oryginalne mocowanie zestawu naprawczego u ułożyłem wszystkie graty we wnęce koła zapasowego tak że nic nie ma prawa stukać ale problem pozostał.

Roleta bagażnika jest najbardziej prawdopodobnie odpowiedzialna za stuki i trzeszczenia gdyż wystarczy w nią popukać i już wydobywają się dziwne dźwięki ale nawet po zdemontowaniu rolety dźwięki w całości nie ustępują.

Pytanie do użytkowników Avantów - czy u Was też tak jest? Czy komuś udało się problem wyeliminować? Czy może znacie jakiś warsztat który z 'sercem' podejdzie to tematu?

Pozdrawiam,

P

Opublikowano

Od jakiegos czasu też mam ten problem i powiem szczerze że mocno mnie to irytuje :thumbdown:

Najprawdopodobniej przyczyną jest roleta bo przyglądająć się w lusterku podczas jazdy wyraźnie słychać po najechaniu na nierówności kiedy roleta zaczyna delikatnie podskakiwać.

No ale to na razie gdybanie bo jeszcze się dokładnie problemowi nie przyglądałem , mam inne :wink:

Opublikowano

1. Odkrecic nieco ograniczniki klapy bagaznika

2. nasmarowac substancja do uszczelek zamek klapy

3. Wyjac rolete i podkleic miejsce osadzenia zeby zlikwidowac luz

4. Obkleic tasma izolacyjna koncowki rolety w prowadnicy

Wtedy nastapi cisza

Edytowane przez gregziel

Opublikowano

ja mam to samo wystarczy jak wyciągnę roletę i jest spokój

roleta skrzypi na łączeniu z boczkiem z prawej strony trzeba będzie to jakoś okleić :facepalm:

Opublikowano

ja latam bez rolety i jest cicho, ale czasem by się przydała

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Roleta tak skrzypi, polecam szmaciana taśmę Tesa zniwelowała skrzypienie.

Opublikowano

Z tymi roletami to jakas masakra u mnie to samo, na każdym dołku postukuje i popiskuje zaczyna mnie to drażnić, może faktycznie spróbuje patentu z taśmą :) a nie ześlizguje się na tej taśmie (wypina ?)

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam.

U mnie też słychać trzeszczenia z tylu bardziej po prawej stronie (tak jakby ) za oparciem.audi a4 2008 r sedan,brak rolet!

Wkurza mnie to bardzo bo juz powsadzalem gąbki do plastików przy trójkątnej małej szybę z tylu i chyba trochę mniej trzeszczy? Ma ktoś pomysł albo wie ktoś w którym miejscu to może być. Jechałem juz z tylu żeby się przysluchac temu i ciężko wysłuchać w którym to miejscu

• 4 lata później...
Opublikowano

Podobnie.  Skrzypi roleta - marka klasy premium . . . hhe.  Wyrzuciłem rolete i spokój . 

Edytowane przez Ppaterkns
Zły wpis