Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziwne klekotanie stukanie z silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od kilku dobrych tygodni a nawet mesiecy niepokoi mnie dziwne klekotanie z silnika, wiem ze w 2.5 klekot to rzecz normalna ale ten odgłos wydobywa się się z dolnej części silnika. Nie slychac go stojąc na wprost samochodu, dochodzi gdzies z okolic kola zarówno prawego jak i lewego. Jeden z mechanikow powiedział ze to sprzezarka się tak tucze. Jeśli ktoś jest w stanie podpowiedzieć co to za odgłos i czym jest spowodowany to daje link z video www.youtube.com/watch?v=sKJOe9ezjTE

Opublikowano

Tu masz podobny temat, kolega stwierdził że w jego przypadku wtrysk padł. Posłuchaj jego nagrania może stwierdzisz to samo, innym ciężko jest to ocenić przez kompa.

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/308508-cykanie-w-silniku-bdh/

Opublikowano
  • Autor

Gdyby to był wtrysk to ten metaliczny dźwięk slychac było by u góry silnika a w tym przypadku wydobywa się on z dolu

Opublikowano

Gdyby to był wtrysk to ten metaliczny dźwięk slychac było by u góry silnika a w tym przypadku wydobywa się on z dolu

Oglądałem ten filmik i na 100% WTRYSK

I tu się właśnie kolego mylisz u mnie był winny wtryskiwacz . Na początku myślałem , że to któryś popychacz wyleciał z miejsca i wałek po nim wali ale okazał się właśnie wtryskiwacz .

Pierwsze co podepnij VAGa i sprawdz w silniku Grupe 13 i 14 albo 14 i 15 dokładnie nie pamiętam ale tam masz odczyty dawki wtrysków . U mnie potwierdziło się właśnie z wtryskiem bo jeden dawał po 2.5+mg . Z jeden stronie na 1 mam też prawie 1.0mg i lekko go słychać .

U mnie jak stałem od przodu auta to nic cisza , wystarczyło nachylić się koło koła to wtedy już cykanie było ewidentne

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Dzieki jutro jestem umówiony u mechanika wiec się zobaczy

jeszcze jedno pytanie wymieniac regenerować czy jezdzic dalej?

Mechanik sprawdzil wtryski za pomocą słuchawek lekarskich stwierdził ze wszystkie pracują prawidłowo i żaden z nich się nie wyroznia, a jeśli chodzi o ten klekot powiedział ze ten typ już tak ma.

Wymienilem olej i klekot sie wyciszyl, nie calkiem ale jest o wiele lepiej!! Dlaczego?

Opublikowano

Hmm Popychacze albo pestki na nich się mogą kończyć . Dużo może być przyczyn

Opublikowano
  • Autor

Pomylilem się dalej dźwięk jest ten sam w blad wprowadzilo mnie to ze na zimnym silniku klekot jest prawie nie zauważalny ale kiedy się rozgrzeje staje się głosny :/

W najbliższym czasie musze uszczelke pod deklem zmienix nie zaszkodzi chyba przy okazji sprawdzić wtryski, Aron21 klekot jest identyczny jak w filmiku który dodales u mnie tez slychac przy kole zarówno lewym jak i prawym.