Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

2.0 TDI BPW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam Audi a4 b7 06r z silnikiem 2.0 TDI ,kod silnika BPW i mam pytanie odnośnie jeden z części pompy oleju ,chodzi o cześć na która sie potocznie mowi "ołówek" lub "imbus" (chyba ) . chcialbym sie dowiedziec co kryje sie pod tym kodem silnika bo są dwie opcje : albo na ołówek albo na zębaki . auto na dzień dzisiejszy ma 210tys przebiegu i mechanik zaproponowal mi to wymienić bo u niego stoją auta z tym wlasnie problemem .tylko on nie wie na co to tam jest a myśle że na forum znajdzie sie ktoś to bedzie wiedzial i pomoże

pozdrawiam

Opublikowano

Imbus jest w każdym czyli ołówek. Mechanizm może być na łańcuch albo na koła zębate i tu jest ta różnica o którą pytasz. Zębatka jest nie awaryjna łańcuch tak ale w każdym do 2010roku jest wadliwy imbus

Ja mam 2007 rok bpw i jest na koła zębate ty na 99% tez masz koła wiec ja przy 280 tys wymieniłem sam imbus za 13 złotych z serwisu długość 77mm. Na twoim miejscu wyjął bym pompę i przerobiłbym imbus i gniazdo za około 500złotych i masz spokój na następne 200tys

Opublikowano
  • Autor

dziekuje za wyjaśnienie , czyli w moim silniku jest na łańcuch ,a moge sie zdecydowac na wymianę żeby były na zębatki czy nie bardzo? .ten łańuch co ile powinno sie wymieniać ,powiedzmy tak profilaktycznie

Opublikowano

98ba43201fb6a5b3c0b7e1a58c99e040.jpg

U ciebie jest na zębatke

Źle zrozumiałeś co napisałem tu na zdjęciu masz pokazane co się psuje po prawej jest imbus i gniazdo wyrobione a po lewej jak przerobić żeby mieć spokój dożywotnio

Opublikowano
  • Autor

jest juz gotowy zestaw do kupienia na allegro ? bo coś podobnego juz widzialem własnie za ok 500 pare złotych

fakt źle Cie zrozumiałem ,troche zielony w temacie

Edytowane przez baca6200

Opublikowano

Nie kupisz tylko musisz przerobić swój wałek mechanik musi go wyjąć i musisz wysłać do firmy która się tym zajmuje ja jeszcze sam tego nie robiłem ale mam zamiar a firmy są na allegro do których możesz wysłać całą pompę a oni ci przyślą drugą albo jak będziesz chciał to zrobią ci twoją. Z tego co wiem to w Rumii jest dobra firma więc ja bym ci proponował na Google poszukać tej firmy

Opublikowano

To jest w Gdyni a tamta firma jest w Rumii ale to właśnie o to chodzi więc najlepiej jest wysłać całą pompę i masz na nią 2 lata gwarancji

Opublikowano
  • Autor

a nie moge po prostu tej kupic i wsadzić za tą co mam teraz? bo zeby wysłać to trzeba rozebrac i auto musi stać a ja musze miec transport ,jakbym kupił to , to wiem że szybko mi to zrobi

odpowie ktoś ?

Edytowane przez baca6200

Opublikowano

Ja niedawno regenerowałem swój wałek w Futurum, czyli w firmie z Rumi i jak narazie jest ok. Na moje oko fachowa robota. Z tego co się orientuję to TMA z Gdyni i Futurum naprawia wałki tą samą technologią. Jak nie chcesz aby auto stało to kupuj cały moduł. Do południa micha w dół, po południu wyjazd z warsztatu.