mac190 Opublikowano 22 Marca 2015 Opublikowano 22 Marca 2015 (edytowane) Witajcie, Nie znalazłem podobnego wątku więc piszę. Mam problem z moim wejściem aux. Jest cicho. Zauważyłem, że jest różnica między jednym kabelkiem a innym, ale nawet podpinając mój najlepszy kabelek, który w innym samochodzie w radiu Jvc działał jak marzenie tutaj i tak jest cichszy o mniej więcej dwa-trzy skoki pokrętła. Tutaj rodzi się moje pytanie, czy da się w green menu albo VCDS'em wzmocnić sygnał wejściowy albo przeskalować tą głośność? Z góry dzięki za pomoc @UP ------------------------------------------------------------------------------ Krótki PORADNIK jak zwiększyć czułość na kabelku AUX. Najlepiej przed całą procedurą odpalić z telefonu czy innego odtwarzacza muzykę aby słyszeć zmianę. Co potrzebujemy? Odblokowane Zielone menu(VCDS'em albo skryptem) Krok po kroku: po odblokowaniu menu wchodzimy w "audiomanagment" Dalej wchodzimy w "inputgainoffset" Przechodzimy na wartość "MU AUX" i zmieniamy wartość(klik pokrętłem nawigacji aby rozpocząć edycje i klik aby zatwierdzić). U mnie było -2 na początku, zmieniłem na 8 aby zrównać z radiem. To wszystko, wychodzimy z green menu i cieszymy się! UWAGA! Bardzo dużo zależy od kabelka. Jak masz "badziewny" najtańszy kabelek z /nie dla idiotów/ czy tam /technologia tak ma/ to bez zdziwień, jeżeli efekt będzie mizerny, co więcej szumy i trzeszczenia będą duuuużo głośniej. Pozdrawiam. Edytowane 25 Marca 2015 przez mac190
wrclaguna Opublikowano 22 Marca 2015 Opublikowano 22 Marca 2015 W Grenn menu mozesz to wzmocnic z Pamieci ci nie powiem gdzie to jest dokładnie
mac190 Opublikowano 26 Marca 2015 Autor Opublikowano 26 Marca 2015 Poszukam i wielkie dzięki za zainteresowanie. Jak znajdę to zamieszczę co i jak pozmieniać. Zakualizowałem post. Wszystko zacnie śmiga.
kotu Opublikowano 13 Grudnia 2015 Opublikowano 13 Grudnia 2015 (edytowane) po odblokowaniu menu wchodzimy w "audiomanagment" w swojej B8 w zielonym menu nie mogę za nic tego znaleźć...czy to jest w "diag settings", "MMI", "TUNER"?? Proszę o pomoc... [/img] [/img] Edytowane 13 Grudnia 2015 przez kotu
mac190 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2015 Posiadasz MMI 2G High, dlatego wygląda to inaczej. Patrząc po rozpisce 2G poszukaj w tych polach: MMI -> SETTINGS -> Switch on min. ent. MMI -> SETTINGS -> Switch on max. ent. DIAG SETTINGS -> APK 0x01, 0x0B, 0x0C -> Stereo Aux In – Module 07 adaptation, channel 11, +256. Może znajdziesz to czego szukasz, pozdr i daj znać
Kajrol Opublikowano 29 Maja 2017 Opublikowano 29 Maja 2017 Czesc, posiadam MMI z czerwonym wyświetlaczem, jest możliwość coś zmienic z tym aux?
arekbra93 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Witam udalo się zwiększyć głośność AUX bo mam ten sam problem mmi 2g high
arekbra93 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Opublikowano 12 Stycznia 2020 W dniu 13.12.2015 o 15:38, kotu napisał: w swojej B8 w zielonym menu nie mogę za nic tego znaleźć...czy to jest w "diag settings", "MMI", "TUNER"?? Proszę o pomoc... [/img] [/img Witam udalo się to ogarnąć ?
Rekomendowane odpowiedzi