osushi86 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Witam serdecznie, Potrzebuję znaleźć w podwoziu wylot/końcówkę przewodu odprowadzającego wilgoć z parownika. Ze względu na obecną pogodę metoda na "skąd kapie" jest niedostępna. Czy ktoś podpowie? Może jakieś foto? Z góry dziękuję.
danrem Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Moze wiecie jak dostać sie do parownika? Wymontowałem schowek, i niestety więcej nie potrafię a jeszcze trzeba trochę rozmontować Ustawiłem wiec ac na max , układ zamknięty i przez to miejsce gdzie zasysa powietrze podałem 300 ml izopropanolu Efekt jakiś jest , ale nie zadowalający, dalej śmierdzi . Proszę o jakąś radę
osushi86 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Ja też wymontowałem w końcu schowek, wyjąłem filtr i zadałem płyn. Na razie nie śmierdzi. Mój mechanik robi tak samo tylko używa jakiejś pianki zamiast spray'u. Nie widząc parownika psikając spray'em nie widzimy gdzie tak naprawde on leci. Jak zapodasz pianki to ona otula całe to "środowisko" w którym znajduje się parownik. Daje to podobno zadowalający skutek. Następnym razem tak uczynię.
wrclaguna Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Tutaj małe info ----> http://a4-klub.pl/index.php?/topic/242040-czyszczenie-parownika/#entry3476008
Rekomendowane odpowiedzi