frantic09 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Witam bardziej doświadczonych kolegów! Auto: Audi A4 B5 (8D2) 1998r, 1.9 TDI, 66kW / 90KM Opis problemu: Od niedawna odczułem dość duży spadek mocy, szczególnie podczas jazdy pod górę - konieczne były nawet redukcje do 3 czy 2 biegu bez większych przyczyn na listę winnych trafił przewód turbiny, który po prostu pękł w dwóch miejscach - auto ma swoje lata Zdjęcia: Już po zdemontowaniu przewód turbiny Prośba do Was koledzy: Pomóżcie proszę znaleźć mi numery części: zarówno przewodu turbiny jak i tego "trójnika" - nie wiem jak się to poprawnie nazywa. Ewentualnie pasujące zamienniki. Szukałem kilka dni nieudolnie na eKatalogu intercars i na kilku innych katalogach Mam nadzieję, że jasno wyjaśniłem sprawę i że stworzyłem posta w dobrym dziale. Z góry bardzo wielkie dzięki za każdą odpowiedź i podpowiedź! Pozdrawiam! Po dłuższych poszukiwaniach znalazłem oznaczenie tej rury "trójnika" z powyższych obrazków. Może komuś się przyda: 8D0 129 615 Trzeba się liczyć z tym, że numer części może się kończyć różną literą, więc trzeba uważać co się kupuje np 8D0 129 615 A wygląda tak: a 8D0 123 615 J, tak:
erka Opublikowano 25 Stycznia 2016 Opublikowano 25 Stycznia 2016 która z nich pasowała? ten sam problem mam
triodak Opublikowano 1 Lutego 2016 Opublikowano 1 Lutego 2016 (edytowane) 1.9TDI AHU kod węża oryginalnego: 8D0 129 615 (bez literki) ETKA wskazuje zamiennik nr: 8D0 129 615 G + dwie opaski zaciskowe Edytowane 1 Lutego 2016 przez triodak
Rekomendowane odpowiedzi