simonJVC Posted April 21, 2015 Posted April 21, 2015 Mam audi z 98r i nie ma w niej regulacji wysokości reflektorów. Ponieważ postanowiłem zmienić lampy na poliftowe przy okazji postanowiłem zamontować regulację. Kupiłem przełącznik z wtyczką i przewodami, silniczki, przewody. Przy wtyczkach lamp mam 3 przewody od silniczków w jednej: brązowy z białym, brązowy z niebieskim, czarny z zielonym.. przy drugiej lampie: brązowy z białym, brązowy z niebieskim, żółty z białym.. przewody już przeciągnąłem do kabiny z każdej lampy osobno. z wtyczki do regulacji wychodzą następujące przewody: brązowy z białym x 2 (połączone), brązowy z niebieskim x 2 (połączone), brązowy, i dwa cienkie żółty i niebiesko szary.. (jeden z tych cienkich zapewne od podświetlenia przełącznika) jak to podłączyć, proszę o jakąś podpowiedź.. na forum znalazłem schemat ale średnio potrafię coś z niego wyczytać.. Tak na logikę brązowy z białym + brązowy z białym do przełącznika, brązowy z niebieskim + brązowy z niebieskim do przełącznika, ze schematu wydaje mi się że czarny z zielonym z jednej lampy do bezpiecznika nr 20 (Światło mijania prawe, regulacja zasięgu świateł), żółty z białym od drugiej lampy do bezpiecznika nr 21 (Światło mijania lewe, regulacja zasięgu świateł).. ktoś się orientuje jak to powinno być ?
prezesik18 Posted April 21, 2015 Posted April 21, 2015 Wszystko tak jak napisałeś. i: żółty - +12V po włączeniu świateł mijania - też pod bezpiecznik 20 lub 21 niebiesko-szary(podświetlenie przełącznika) - pod bezpiecznik od którejś postojówki
simonJVC Posted May 7, 2015 Author Posted May 7, 2015 dzięki bardzo za podpowiedz.. będę działał w sobotę Zrobiłem, działa potrzeba: - ok 3 m przewodu w 3 kolorach z jednej lampy i niecałe 3 m przewodu w 3 kolorach z drugiej lampy (czyli np 6m niebieski, 6m brązowy, 6 m czerwony), - przełącznik regulacji świateł z wtyczką, - dwa silniczki, - lutownica podsumowując: - brązowy z białym z jednej lampy + brązowy z białym z drugiej i do przełącznika, - brązowy z niebieskim z jednej lampy + brązowy z niebieskim z drugiej i do przełącznika, - czarny z zielonym z jednej lampy do bezpiecznika nr 20 (Światło mijania prawe, regulacja zasięgu świateł), - żółty z białym od drugiej lampy do bezpiecznika nr 21 (Światło mijania lewe, regulacja zasięgu świateł), - brązowy z przełącznika do masy, - cienki szary przy przełączniku - podświetlenie przełącznika - cienki żółty przy przełączniku +12V np do bezpiecznika 20 żeby pojawiał się tam prąd po włączeniu świateł mijania
Recommended Posts