VirusR Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Witam kolegów. Jestem od dwóch tygodni posiadaczem Audi a4 b5 1995 r. 1.6 benzyna + gaz. Kupiłem auto świadomie z kilkoma usterkami i mam np. nie działa klakson. Patrzę pod maskę i z kanału a tu widać tylko klakson nieoryginalny jakiś okrągły a nie w kształcie trąbki i jeszcze w ogóle brak do nie przewodów. I dlatego zwracam się do kolegów z prośbą o poradę: gdzie powinna być wiązka elektryczna klaksonu (bo może jest usunięta) lub jak zrobić instalację klaksonu, czy powinny być dwa klaksony tj te trąbki czy jeden. Pozdrawiam i liczę na pomoc. Ponadto nie mogę znaleźć wyszukiwarki na tym forum, żeby znaleźć podobny temat.
neoxpl Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 (edytowane) Instalacja jak i klakson pod zderzakiem z prawej strony dokładniej na przednim pasie. Powinny byc dwa nisko tonowy i wysokotonowy, polwcam z allegro te najtansze trombki sam je zakladalem bo jedna mi zdechla. Edytowane 29 Kwietnia 2015 przez neoxpl
VirusR Opublikowano 4 Maja 2015 Autor Opublikowano 4 Maja 2015 Instalacja jak i klakson pod zderzakiem z prawej strony dokładniej na przednim pasie. Powinny byc dwa nisko tonowy i wysokotonowy, polwcam z allegro te najtansze trombki sam je zakladalem bo jedna mi zdechla. Dzięki za info. Znalazłem wiązkę okazało się, że urwana jest kostka, przewody urwane przy głównej wiązce, nawet nie były zaizolowane.
Rekomendowane odpowiedzi