tdi Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Witam! Mam taki problem,że jak włączę nawiew to słyszę , że dmuchawa chodzi ale nie leci powietrze z nawiewów.Jak włączę klimę to jest OK(wieje powietrze ze wszystkich nawiewów) O co chodzi?, możliwe że mam jakieś zaśniedziałe styki w panelu klimatronica?
Magicbattle Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 raczej cos z klapami ktore sie blokuja w pewnych ustawiniach. sprawdz jakie masz bledy klimatornika to cos wiecej powie bo szkoda sie zastanawiac. ewentualnie zrobic nastawy podstawowe vagiem i problem moze zniknac
tdi Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2015 (edytowane) Już udało mi się zobaczyć te błędy 1 błąd 05.1 (G17) Czujnik temperatury zewnętrznej (otoczenia), przód, ciągła przerwa, *05.1 (zobacz poniżej)(05.2 Czujnik temperatury zewnętrznej (otoczenia), przód, ciągłe zwarcie, zobacz 05.1,) 2 błąd 08.1 (G92) Potencjometr silnika klapy regulacji temperatury, ciągła przerwa, *08.1 (zobacz poniżej) (08.2 Potencjometr silnika klapy regulacji temperatury, ciągłe zwarcie, zobacz 08.1) 3 błąd 11.7 Klapa centralna, czasem blokowana (13.1 (G114) Potencjometr silnika klapy nogi/odszraniacz, ciągła przerwa, *13.1 (zobacz poniżej)) 4 błąd 15.7 Klapa powietrza, czasem blokowana Jak to można roziązać?-dodam że na obiegu zamkniętym wszystko jest OK ;/ Można skasować te błędu na klimatronicu czy tylko vag? Edytowane 29 Kwietnia 2015 przez tdi
Rekomendowane odpowiedzi