Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

przewód olejowy doprowadzający

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Po dwóch dniach modlenia i kombinowania nad bezpiecznym odkręceniem tego cholernego przewodu nie wytrzymałem i go j#%$!!go ukręciłem , Podobno często się zdarza ;). Okazuje się ,że to dosyć drogi kawałek badziewia (280?zl) no i akrobacje przy montażu .Dlatego pomyślałem o giętkim zamienniku (teflon w oplocie).

Czy ktoś z was stosował to rozwiązanie? (porady mile widziane)

Jak w języku fachowym nazywają sie te końcówki tego przewodu( dane,wymiary) bo nie chce się bujać po tych zakładach od hydrauliki ,tylko konkretnie zamówić co trzeba żeby przysłali i już.

Gwint tego krućca (?restryktora?) tez dostał po du...ie troche luźno sie zrobiło , może jakimś uszczelniaczem go maznąć?

Czy lepiej nie kombinować i jakieś urzywki szukać?

Pozdrawiam

update:

Przewód zakupiony i zamontowany, dałem 90 zł razem z tym wkręcanym w turbo fiutkiem, Kupowałem w hydraulice siłowej w Łomiankach na Żwirowej (bardzo pomocny facet mimo iż pierwszy raz robił przewód o takim przeznaczeniu) .

Wybrałem najprostszą trasę dla wężyka strzałą górą po pokrywie, długość 85 cm (odmierzałem sobie gumowym węzykiem i niewiele brakowało ...-85cm absolutne minimum).

Opcji jest pierdyliard jeśli chodzi o armaturę do przewodów, dobrze jest sobie zaplanować trasę (moze jakimś grupszym drutem na silniku).

U mnie przewód od turbo odchodzi pionowo w górę przez jakieś 20cm i tu znowu niewiele brakowało, bo tam jest gruszka od geometrii... i znowu wyszło na styk.

Montaż banalnie prosty bez żadnych AKROBACJI (bez chęci bombardowania Berlina)

Wszystko narazie działa i nie będę chwalił, bo sie zaraz rozpieprzy (zawsze jak cos pochwalę to się rozpieprza)

pozdrawiam

Edytowane przez xork