Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Oświetlenie zegarów - wymiana żarówek czy całych zegarów?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hell-o

Mam taki problem, że przepaliły się żarówki podświetlenia zegarów.

Bardziej opłacalne jest wymiana samych żarówek - i może zamontowanie LED'ów - czy wymiana całego modułu zegarów?
Jest jeszcze jeden problem - pęknieta szybka od zegarów, którą też chciałbym wymienić - jesli w gre wchodziłaby wymiana samych żarówek.

Przeszukiwałem allegro w poszukiwaniu całego modułu zegarów ale nie jestem przekonany, że to co wybiorę będzie pasować do mojego modelu.
Znajdzie się ktoś obeznany w temacie chętny do pomocy ?:)

Opublikowano

kolego prawdopodbnie masz zegarek u siebie analogowy więc tylko wymiana żarówek bo tarcze masz czerwone całe więc ledy nic nie dadzą tu ;)

Opublikowano
  • Autor

Tak dokladnie, zegarek w sensie czasomierz jest analogowy.

Oswietlenie calej tablicy zegarów padło od góry. co jeszcze na predkosciomierzu az tak nie przeszkadza, ale wskaznik temperatury wieczorem jest praktycznie niewidoczny.
Peknieta szybka i jej wymiana to jest juz czysta estetyka.

Prosilbym o jakas podpowiedz co do calego modulu zegarów ktory wybrać lub jakie parametry są tutaj ważne żeby zgadzał się model modulu z modelem samochodu :)

Opublikowano

Tak dokladnie, zegarek w sensie czasomierz jest analogowy.

Oswietlenie calej tablicy zegarów padło od góry. co jeszcze na predkosciomierzu az tak nie przeszkadza, ale wskaznik temperatury wieczorem jest praktycznie niewidoczny.

Peknieta szybka i jej wymiana to jest juz czysta estetyka.

Prosilbym o jakas podpowiedz co do calego modulu zegarów ktory wybrać lub jakie parametry są tutaj ważne żeby zgadzał się model modulu z modelem samochodu :)

rozkręcasz licznik i masz dwie śrubki po boku i te klipsy otwierasz wyciągasz żarówki i takie idziesz kupić i wymieniasz nic nie zrobisz tu bo masz czerwone tarcze i czerwone podświetlanie będzie :) chyba że lift licznik ;)

Opublikowano
  • Autor

Dzieki za pomoc.

Tak jak mowiles zrobilem.

Posililem sie jeszcze filmikiem/pokazem slajdow z YT: https://youtu.be/MXOiO27Of_I

Zamówiłem żaróweczki, wymieniłem wszystko ładnie pieknie teraz działa.

Opublikowano

A właśnie że można zrobić :banan: i mieć taki efekt jak ja tu koledzy i już nie są zwykłe zegary w przed lifcie tylko ala poliftowe a w nocy wszystko czytelne i przejrzyste :kox:

9q4FUH.png

zdjęcie tak wyszło jakby punktowo świeciło ale w rzeczywistości jest to duuuużo lepiej widać :slina:

I tarczki też miałem czerwone :kox::kox:

Opublikowano

Oczywiście ze się da tylko trzeba skrobac farbę z tarcz licznika. To jest nic w porównaniu do Renault... jak robiłem podświetlenie licznika w megane 1 to się okazało ze te światłowody które rozprowadzaja światło do tarcz są pomarańczowe i one nadają kolor podświetlenia. To była tragedia...

Opublikowano

Oczywiście ze się da tylko trzeba skrobac farbę z tarcz licznika. To jest nic w porównaniu do Renault... jak robiłem podświetlenie licznika w megane 1 to się okazało ze te światłowody które rozprowadzaja światło do tarcz są pomarańczowe i one nadają kolor podświetlenia. To była tragedia...

No to podejrzewam że miałeś duuużo zabawy :wink: