Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nie działa wiatrak klimatyzacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Panowie jest problem z moim a4 b6 sedan 1.9 2002.
Mianowicie do sedna . Zauważyłem na kompie błąd sterownika wentylatora klimatyzacji więc zabrałem sie do niego wymontowałem z mocowań przeczyściłem zasniedziałe styki wejścia do sterownika sprawdziłem przejscia zasilania przekaźnik bezpiecznik działanie wentylatora na krótko po czym złozyłem do kupy odpaliłem klime wentylator zadziałał i było miodek . Więc pojechałem do znajomego skasować błąd i po tym zabiegu dalej przestał działać .. zero błędów na Vagu ... zmieniłem klimatronic od innej b6 i dalej nic nie mam pomysłu co to może być .. dodatkowo coś słabo chłodzi czynnika za mało czy jak ? w tamtym roku miałem dobite do maxa .. rurki zimne czyli sprężarka działa .. Jakieś pomysły ?

Edytowane przez Kazek 1.9

Opublikowano

robiłeś nastawy klimy? jeśli słabo chłodzi to osuszacz i dławik do zmiany

Opublikowano
  • Autor

Robiłem nastawy .. osuszacz mówisz i dlawik a co z wentylatorem

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

hmm. tzn jeśli ci sie wiatrak nie włącza to i klima chodzić nie będzie , zawsze jesli działa klima to i wiatrak ... może czujnik temp coś szwankuje

Opublikowano

Że tak zapytam co to ten dławik bo u mnie też słabo chłodzi.

Opublikowano
  • Autor

Na weekendzie jeszcze pokminie coś z tym wiatrakiem zobaczę co z nim sie tam jeszcze dzieje ale osuszacz raczej dobry jest z tego co przyuważyłem odprowadza wilgoć itp hmm może coś z czynnikiem jednak niewiem już sam ... trzeba przepatrzeć wszystko na nowo coś czuje może jakiś zaworek

Opublikowano

Że tak zapytam co to ten dławik bo u mnie też słabo chłodzi.

takie coś 94-0013.jpg

Opublikowano
  • Autor

Od czego on niby jest .. lokalizacja tomek i opis plis heh tylko jak osuszacz jest git to może zawór główny czy coś ... bo w tamtym roku zmieniłem sprzegielko w klimie i nic poza tym chyba że znowu wywalił się kurde fele nie mam pojęcia

Opublikowano

Jest na podszybiu na cienkim przewodzie skręconą taką nakretką łączącą przewód..... a służy do rozdzielania strony wysokiego i niskiego ciśnienia ...... Płynąca ciecz ze skraplacza pod duzym ciśnieniem i wysoką temperaturą napotyka dławik który nagle zmniejsza ciśnienie a co za tym idzie i temperaturę cieczy robiąć taką mgiełke .... potem zasuwa juz niskie ciśnienie do parownika gdzie mgła odparowuje i zamienia sie z powrotem w gaz i wraca do sprężarki.... to tak w skrócie

Opublikowano
  • Autor

Git dzisiaj będę działał z tematem jak się nie nabombie heheh dzięki Metik za wyjaśnienie

A więc po grubszej diagnozie błąd znowu wrócił tym razem wentylator nie dostaje sygnału , brak zasilania od modułu sterowania także czeka mnie wymiana na to wychodzi wiatrak prawny tylko moduł w kulki poleciał i taka to sytuacja a grzeje niemiłosiernie .. czujniki sprawdzone wszystko gites .. nic trzeba zamówić jakiś inny sprawny tylko pany powiedzcie mi czy np . z 2,5 TDI podejdzie moduł do 1.9 tdi ? czy odrazu brać do 1.9 nie kombinować ? ...