Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 2.0 na 1.9 TDI ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

otóż posiadam Audi A4 B6 2.0 ALT, i tak przez długie noce sobie myślałem aby kupić Angola z 1.9 TDI 130 konnym silnikiem albo 1.8 T

i tu chciałbym sie zapytać czy jest taka możliwość, wiem że dużo ludzi będzie pisać abym sprzedał i kupił z takim silnikiem ale nie mam zamiaru sprzedawać, bo i tak bym musiałbym silnik zmieniać, wymieniałem rozrząd dowiedziałem sie od mechanika że strasznie skrzynia sie poci więc to już minus + coś nie tak z silnikiem to kolejne koszta, więc gdybym wydał te pieniądze na remont samochodu to wolałbym już kupić całego Angola i miec wszystko, a połowę części by się sprzedało,

Czy lepiej powoli powolutku byleby do celu zrobić z niego weekendowy samochód ? 4.2 ?

z góry dziękuje i pozdrawiam

Opublikowano

Kolego, zdecyduj się. Najpierw mówisz o 1.8T/1.9TDI, a potem wyjeżdżasz z 4.2.

Nie rozumiem o co chodzi z wymianą silnika, tzn. co takiego poważnego jest z Twoim ALT, że tylko wymiana silnika wchodzi w grę?

Chcesz po prostu wymienić silnik, żeby nie mieć problemów z ALT-kiem, czy chcesz się bawić w mody?

Wstawić V8 to raczej duże koszty, równie dobrze mógłbyś wstawić 1.8T i wycisnąć z niego 300KM.

Opublikowano
  • Autor

Pytam sie tylko czy nie byłoby problemu z benzyny na diesel, Lepsza opcja byłaby 1.8 Turbo dla mnie, Po prostu denerwuje mnie takie wlewanie oleju i wieczne sprawdzanie ;D, Teraz pod świec zaczął lecieć mi olej, wcześniej z jednego teraz z dwóch świec , Jak wyjeżdżałem z Polski to zapaliła mi sie żółta kontrolka taki silniczek w lewym rogu.

Z góry dziękuje

Opublikowano

Czy diesel=>benzyna, czy benzyna=>diesel, bez różnicy, kwestia przełożenia odpowiednich rzeczy.

Co do brania oleju, to poczytaj trochę forum, 2.0 lubią olej.

Co znaczy, że spod świec leci Ci olej? Ściągasz cewki i widzisz olej na świecach? Bo jak o to chodzi, to uszczelka pokrywy zaworów do wymiany. Też miałem olej w świecach w swoim 1.8T, dopóki nie wymieniłem tej uszczelki :decayed:.

A jak Ci wali check'iem, to znajdź kogoś życzliwego z VAGiem i odczytaj błędy ^^.