Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Avant - świerszcz w podsufitce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Mam wrażliwe ucho i niestety niepożądane dźwięki mnie denerwują, pojawił mi się dźwięk trzeszczenia w podsufitce, bardzo trudno jest zlokalizować jego źródło - czasem brzmi jakby w okolicach przedniej lampki, czasem jakby z tyłu w okolicach lampki nad tylną kanapą. Co to może być? Miał ktoś taki przypadek? Gdzie tego szukać? Brzmi jakby trzęsąca się spinka wiązki elektrycznej lub wiązka elektryczna drgała w podsufitce.

Pomóżcie bo zwariuję :kox:

Opublikowano

Bardzo często wypinają sie własnie zapinki z mocowań sufitu lampek bądź też jak się wymienia szpargały typu żarówki albo coś się reza to tego typu akcje wychodzą . Miałem ostatnio podobną sytuację nie w audi a w bmw starszy gość przyjechał z tego typu przypadłością w odwiedziny do wujaszka i narzeka że ciągle coś skrzypi i wydaje dźwięki jakby coś było niedopięte . Był w serwisie i tam nic nie znaleźli .. chciał już dawac fure na wymiane sufitu ale od beki wsiadłem do auta i palcami delikatnie stukałem po obrzeżach podsufitki przy lampkach i znalazłem jedną spinkę wypiętą która strasznie od drgań wkurzała gościa bo siedziała na uchwycie luźno wyciągnięta . Niewiem czy tam ktoś grzebał szybciej ale taki sam przypadek był . Co do twojego przypadku przebadaj tak samo wyciągnij lampki popatrz może coś tam tak samo lata ewentualnie jak nic nie znajdziesz poskładaj sufit od nowa zwracając szczegóły na zapinki . Pozdrawiam :)

Opublikowano
  • Autor

Bardzo często wypinają sie własnie zapinki z mocowań sufitu lampek bądź też jak się wymienia szpargały typu żarówki albo coś się reza to tego typu akcje wychodzą . Miałem ostatnio podobną sytuację nie w audi a w bmw starszy gość przyjechał z tego typu przypadłością w odwiedziny do wujaszka i narzeka że ciągle coś skrzypi i wydaje dźwięki jakby coś było niedopięte . Był w serwisie i tam nic nie znaleźli .. chciał już dawac fure na wymiane sufitu ale od beki wsiadłem do auta i palcami delikatnie stukałem po obrzeżach podsufitki przy lampkach i znalazłem jedną spinkę wypiętą która strasznie od drgań wkurzała gościa bo siedziała na uchwycie luźno wyciągnięta . Niewiem czy tam ktoś grzebał szybciej ale taki sam przypadek był . Co do twojego przypadku przebadaj tak samo wyciągnij lampki popatrz może coś tam tak samo lata ewentualnie jak nic nie znajdziesz poskładaj sufit od nowa zwracając szczegóły na zapinki . Pozdrawiam :)

No niestety, wcześniej tego świerszcza nie było, musiał się obluzować od jazdy po naszych kochanych drogach. Dla mnie to brzmi jak wiązka która się gdzieś trzęsie i lekko drży o podsufitkę. Zastanawiałem się czy może ktoś to już przerabiał i wówczas nie musiałbym szukać po omacku, jeżeli koledzy nic nie napiszą, to skończy się pewnie tak jak piszesz, Demontażem obu lampek i sprawdzanie czy nie ma tam jakichś luźnych wiązek elektrycznych. Mam taśmę z "meszkiem" którą owijałem dorabiane wiązki w poprzednich autach więc ew. będę nią owijał podejrzane elementy. W poprzednim aucie miałem podobny przypadek i wystarczyło włożyć kawałek pianki poliuretanowej w podsufitkę i nastąpiła cisza. Może tutaj też wystarczy taki zabieg. Zobaczę.

ZTCW z historii serwisowej to poprzedni właściciel też walczył w ASO ze świerszczem w słupku B, ale na moje ucho to on jest w drzwiach - bo też to czasem słyszę ale nie miałem czasu tego rozebrać i sprawdzić.