Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[AFN] Odwadnianie filtra paliwa .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czy po spuszczeniu przez ten korek od spodu paliwa trzeba odpowietrzać potem filtr czy wystarczy odpalić silnik i się sam odpowietrzy . Filtr mam taki wkręcany (coś w stylu http://www.audi80.pl/files/filtr_511.jpg).

Zastanawiam się czy jest sens wogule odwadniać po 13 tyś km ? Do tej pory zawsze przed zimą wymieniałem filtr i jak z ciekawości spuszczałem ze starego to byłoczyściutko . Nie wiem czy nie odpuścić sobie odwadniania.

Edytowane przez e2rd-85

Opublikowano

Przez 6 lat nigdy nie odwadniałem filtra i nic złego się nie działo. Dlatego z ciekawości zajrzałem w ten wątek :wink:

Opublikowano

Witam.

Czy po spuszczeniu przez ten korek od spodu paliwa trzeba odpowietrzać potem filtr czy wystarczy odpalić silnik i się sam odpowietrzy . Filtr mam taki wkręcany (coś w stylu http://www.audi80.pl/files/filtr_511.jpg).

Zastanawiam się czy jest sens wogule odwadniać po 13 tyś km ? Do tej pory zawsze przed zimą wymieniałem filtr i jak z ciekawości spuszczałem ze starego to byłoczyściutko . Nie wiem czy nie odpuścić sobie odwadniania.

Jeśli tankujesz na dobrych stacjach to nie ma co odwadniać ja u siebie raz próbowałem odwodnić i było czyściutkie paliwo więc już tego nie stosuję ...wymiana filtra między 20-30 tyś i spokojna jazda ..

A jesli już chcesz odwodnić to oczywiscie powinieneś uzupełnić paliwo we filtrze po odwodnieniu celem uniknięcia zapowietrzenia ...

jeszcze jedno ...Uwazaj przy dokręcaniu korka by Ci nie został w ręce lubi sie rozlecieć ..Wiadomo plastik -temperatura- czas robi swoje... ;)

Opublikowano
  • Autor

Przez 6 lat nigdy nie odwadniałem filtra i nic złego się nie działo. Dlatego z ciekawości zajrzałem w ten wątek :wink:

Jeśli tankujesz na dobrych stacjach to nie ma co odwadniać ja u siebie raz próbowałem odwodnić i było czyściutkie paliwo więc już tego nie stosuję ...wymiana filtra między 20-30 tyś i spokojna jazda

Ja zawsze byłem zdania że ten filtr fortuny nie kosztuje i nawet nie odwadniałem tylko co roku przed zimą (nawet jak nie nastukałem 30tyś km) wymieniałem cały filtr na nowy :facepalm: . Aż ostatnio przy takiej wymianie po 16tyś km spuściłem najpierw przez ten korek i było czyściutko jak i cała reszta . Więc odpuszczam odwadnianie i trzymam się przebiegu . Dzięki za pomoc Panowie :hi:

Edytowane przez e2rd-85