Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Prośba o zdjecia kostki drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, potrzebuje zdjęcia albo schemat kostki drzwi tył, z obu stron. Wydaje mi się że mam tam bałagan, tzn. kable w kostkach są pozamieniane bo prócz głośników nic nie działa a probówka znajduje prąd i masę nie w tych miejscach co powinno być. Chodzi konkretnie i zdjęcia albo zestawienie kolorów czerwony do czerwonego itd. dla auta tył w korbach

Opublikowano

a szukałes cos wogile ? 30 sekund :wink:

Kostka 20-pin w słupku B (instalacja pod tylne szyby w korbach)
Pin 1 – masa silniczków zamka (niebiesko/czerwony) -> 8-pinowa, czarna kostka zamka (pin 1)
Pin 2 – masa głośników (czerwono/żółty)
Pin 3 – aktuator zamka Safe (czerwono/szary) -> 8-pinowa, czarna kostka zamka (pin 5)
Pin 4 – aktuator zamka (fioletowo/czerwony) -> 8-pinowa, czarna kostka zamka (pin 3)
Pin 5 – przełącznik stykowy zamka (zielono/czerwony) -> 8-pinowa, czarna kostka zamka (pin 4)
Pin 6 – x
Pin 7 – x
Pin 8 – x
Pin 9 – x
Pin 10 – x
Pin 11 – masa styku i aktuatorów zamka oraz lampek pakietu oświetlenie i iluminacji klamki (brązowy) -> 8-pinowa, czarna kostka zamka (pin 6)
Pin 12 – zasilanie głośników (brązowo/żółty)
Pin 13 – zasilanie iluminacji klamki (szaro/niebieski)
Pin 14 – zasilanie lampek wsiadania i ostrzegawczej (szaro/żółty)
Pin 15 – zasilanie silnika zamka safe (biało/czerwony) -> 8-pinowa, czarna kostka zamka (pin 7)
Pin 16 – zasilanie silnika zamka (czerwono/żółty) -> 8-pinowa, czarna kostka zamka (pin 2)
Pin 17 – x
Pin 18 – x
Pin 19 – x
Pin 20 – x

Kostka 20-pin w słupku B (instalacja pod tylne szyby w elektryce)
Pin 1 – masa silniczka podnoszenia szyby (brązowy) -> 10-pinowa, czarna kostka sterownika drzwi (pin 1)
Pin 2 – masa głośników (czerwono/żółty)
Pin 3 – CAN Low (pomarańczowo/brązowy) -> 10-pinowa, czarna kostka sterownika drzwi (pin 5)
Pin 4 – x
Pin 5 – x
Pin 6 – x
Pin 7 – x
Pin 8 – x
Pin 9 – x
Pin 10 – x
Pin 11 – zasilanie silnika podnośnika szyby z bezpiecznika S280 pod MCE (czerwono/niebieski) -> 10-pinowa, czarna kostka sterownika drzwi (pin 6)
Pin 12 – zasilanie głośników (brązowo/żółty)
Pin 13 – zasilanie pozostałej elektryki z bezpiecznika 23 (czerwono/żółty) -> 10-pinowa, czarna kostka sterownika drzwi (pin 2)
Pin 14 – osobne połączenie sterownika drzwi z modułem komfortu (czerwono/szary) -> 10-pinowa, czarna kostka sterownika drzwi (pin 3)
Pin 15 – x
Pin 16 – x
Pin 17 – x
Pin 18 – x
Pin 19 – x
Pin 20 – CAN High (pomarańczowo/zielony) -> 10-pinowa, czarna kostka sterownika drzwi (pin 4)

Opublikowano
  • Autor

Wszystko ładnie jak się ma w/w kolory, w lewym słupku się zgadza ale w prawym mam takie kable:

Żółto niebieski

Brązowy

Czerwono niebieski

Brązowo czarny

Żółto czarny

Fioletowo zielony

Żółto zielony

Żółto biały

Żółty

Opublikowano

Wszystko ładnie jak się ma w/w kolory, w lewym słupku się zgadza ale w prawym mam takie kable:

Żółto niebieski

Brązowy

Czerwono niebieski

Brązowo czarny

Żółto czarny

Fioletowo zielony

Żółto zielony

Żółto biały

Żółty

to dojdziesz po numerach pinów w kostkach który przewód gdzie ma iść

Opublikowano
  • Autor

To też się zgadza ale co gdyby się okazało że piny nie są na swoich miejscach, u mnie miało to miejsce, piny (przewody) z kostki się nie pokrywały z samiczkami z drugiej kostki. Dlaczego mam z prawej strony inne kolory? Wy też tak macie? Wiązka jest oryginalna