Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem ze skrzynią. Jedynka wchodzi z oporem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z wrzuceniem pierwszego biegu. Od jakiegoś czasu wchodzi z oporem. Czasem przy redukcji z 2 nie chce w ogóle wejść. Czasem wchodzi gładko, a czasem wchodzi 3 :) Nie ma znaczenia temperatura. Olej nie dawno wymieniony. Od czego to może być i jaki koszt ? :)

Edytowane przez Sedrak Dan

Opublikowano

Kolego na poczatku sprawdził bym poduszki pod skrzynią i silnikiem,problem może być też ze sprzęgłem i dwumasą. Ale na początek poduszki.

Pozdrawiam :-)

Opublikowano
  • Autor

Kolego na poczatku sprawdził bym poduszki pod skrzynią i silnikiem,problem może być też ze sprzęgłem i dwumasą. Ale na początek poduszki.

Pozdrawiam :-)

coś takiego może mieć wpływ ? O popatrz. Dwu mas mam zajechany z tego co wiem. Sprzęgło chodzi bardzo dobrze. Zero poślizgu ani nic takiego. Jedyny problem to czasem zgrzytają biegi podczas redukcji na wysokie obroty. Nie jest to na pewno wina samej skrzyni biegów. Mechanik właśnie mówił, że to dwu mas.

Martwi mnie tylko jazda czy nie dobiję podzespołów. Chyba podjadę do Vass Serwis w Gdyni i zobaczę co powiedzą.

Pozdr

Poduszki są ok. Jeden mechanik mówi, że to sprzęgło drugi , że dwu mas :) i bądź tu mądry...

Edytowane przez Sedrak Dan