Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

CB zestaw: President Jimmy II + Telefunken Luna 8 + kilka pytań dot. instalacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie :)

Dzisiaj kupiłem sprzęt jak w temacie :) Co myślicie o takim zestawieniu? CB będę używał na mieście, i poza miastem (ok. 70 km ekspresówki i niezbyt wymagającej drogi krajowej). Co do samego radia raczej wątpliwości nie mam, wydaje się być chyba złotym środkiem jeśli chodzi o relację cena/jakość. Choć.. yyy.. to moje pierwsze cb radio ;d jak podłączyć te gołe kabelki do gniazda zapalniczki? :D Innego typu podłączenie wydaje się dla mnie zbyt trudne :D

Co do anteny mam więcej pytań, niewiele na opakowaniu jest napisane, w internecie też wiele nie przeczyta się co o niej myślicie, ktoś korzysta? nie chciałem kupować mega długiej bo wtedy mi się to kojarzy jakby auto było zabawką zdalnie sterowaną wiecie jak po dywanie jeżdżą z 2 razy większymi od siebie antenami :D Chciałem coś gustownego niezbyt długiego ale w miarę dobrego. Szukałem w internecie parametru "długość fali" w/w anteny ale nigdzie nie mogę znaleźć i nie wiem czy ma 5/8, 1/2 czy może 1/4 :/

Gdy już uda mi się podłączyć wszystko jak wygląda strojenie anteny i inne czynności zanim zacznie się korzystać z cb?

Wybaczcie moją szeroką niewiedzę, po prostu nie miałem w żadnym poprzednim aucie cb :/

Opublikowano

Radio z dolnej półki presidenta ale to wciąż president więc i tak w porównaniu z marketowymi CB będzie o niebo lepiej. Co do anteny to szału ni ma. Zasada jest jedna im dłuższy bat tym lepszy zasięg. Ja bym tego nie kupił.

jak wygląda strojenie anteny

Potrzebny reflektometr i nie radzę używać CB bez strojenia anteny

jak podłączyć te gołe kabelki do gniazda zapalniczki?

Folozofii nie ma. Jest tylko + i -

Edytowane przez _quattro_

Opublikowano
  • Autor

a bez dostrojenia anteny nie da się za bardzo używać cb? bo raczej nie mam dostępu do reflektometru :/ z urządzenia można skorzystać u elektryka samochodowego czy gdzies indziej?:/

Opublikowano

a bez dostrojenia anteny nie da się za bardzo używać cb? bo raczej nie mam dostępu do reflektometru :/ z urządzenia można skorzystać u elektryka samochodowego czy gdzies indziej?:/

Da się, nawet będzie działać ale można uszkodzić radio. Wpisz sobie CB serwis Lublin to znajdziesz kogoś kto wystroi antene pod Twoje auto.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki ;) już sobie upatrzyłem jedno miejsce ;) a jak wygląda podłączenie do zasilania - wiem o co chodzi z biegunami + i - tylko chodzi mi o kwestię zrobienia wtyczki to tego gniazdka mając jedynie czerwony i czarny kabelek :/

Opublikowano

tylko chodzi mi o kwestię zrobienia wtyczki to tego gniazdka mając jedynie czerwony i czarny kabelek :/

Jakiego gniazdka?

Opublikowano
  • Autor

do gniazdka zapalniczki :)