Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kabel AMI w B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, proszę o informacje na co pozwala podłaczenie smartfona do złącza AMI w schowku takim kablem : http://allegro.pl/kabel-zlacze-ami-micro-usb-audi-vw-skoda-navi-mmi-i5565112084.html ( AMI-MicroUSB)

Wiem że podłaczenie kabla AMI z żeńska wtyką USB na końcu pozwala na odtwarzanie muzyki z pendriva do 8GB tak jak z pamięci SD w panelu przednim i zastanawiam sie czy podpiecie smartfona pod kabel AMI-Micro USB pozwoli na to samo czy może będzie do tego dało się połączyć MMI ze smartfonem po kablu do rozmowy ?

Opublikowano

Moze do ładowania smartfona ?

Opublikowano (edytowane)

Moze do ładowania smartfona ?

Co do ładowania to na pewno będzie ładował , mi chodzi o to czy dane ze smartfona będzie widział i czy połączy się z MMI tak jak przez bluetooth

Edytowane przez mike265
Opublikowano

jak masz 3g+ i AMI to tak
ja mam IPODA icała muza idzie po kablu

Opublikowano

jak masz 3g+ i AMI to tak

ja mam IPODA icała muza idzie po kablu

Ja mam 3G Basic.

A muza idzie Ci po kablu w formie sygnału analogowego audio czy widzisz na ekranie katalogi z muzyką tak jak z karty pamieci ?

Opublikowano

Witam, proszę o informacje na co pozwala podłaczenie smartfona do złącza AMI w schowku takim kablem : http://allegro.pl/kabel-zlacze-ami-micro-usb-audi-vw-skoda-navi-mmi-i5565112084.html ( AMI-MicroUSB)

Wiem że podłaczenie kabla AMI z żeńska wtyką USB na końcu pozwala na odtwarzanie muzyki z pendriva do 8GB tak jak z pamięci SD w panelu przednim i zastanawiam sie czy podpiecie smartfona pod kabel AMI-Micro USB pozwoli na to samo czy może będzie do tego dało się połączyć MMI ze smartfonem po kablu do rozmowy ?

Witaj

Kupowałeś może ten kabelek? Ja mam A4 B8 2014r i też zastanawiam się nad takim kabelkiem.

Opublikowano

Kupowałeś może ten kabelek? Ja mam A4 B8 2014r i też zastanawiam się nad takim kabelkiem.

Ja mam podobny kabelek u siebie, dodatkowo mam jeszcze mini jack'a.

Podłączone urządzenia są widoczne przez MMI.

Opublikowano

Ja mam podobny kabelek u siebie, dodatkowo mam jeszcze mini jack'a.

Podłączone urządzenia są widoczne przez MMI.

Możesz opisać krok po kroku jak to uruchomić?
Opublikowano

Możesz opisać krok po kroku jak to uruchomić?

1.Podpinasz kabelek pod gniazdo AMI w schowku;

2.Podpinasz nośnik pod kabelek,np.pendrive;

3.Wchodzisz w MEDIA wciskając przycisk na panelu MMI i wybierasz 'Źródło' (prawy górny przycisk obok joystick'a);

4.Po otwarciu okna wybierasz AMI/USB (nie pamiętam do końca);

5.Powinno wczytać zawartość nośnika,a zawartość powinna pojawić się na ekranie MMI.

Chyba tyle :)