podswietlenie klimatronika umarlo
0

    3 odpowiedzi w tym temacie

    Rekomendowane odpowiedzi

    pet3r    0

    witam, niedawno zgasl mi lewy wyswietlacz klimatronika, wiec postanowilem pobawic sie w elektryka. rozkrecilem wszystko (przy okazji zakodowalem radio ale to inna bajka :) ), zamienilem ze soba zaroweczki i teraz nie swieci nic... ani podswietlenie przyciskow, ani wyswietlaczy. dodam, ze nie rozlaczalem tasmy laczacej panel z reszta modulu. co moglem popsuc? czy czekaja mnie wydatki? :/

    PS

    gdzie moge dostac takie zaroweczki (2x 1.1W 12V i 2x 2W 12V)??

    EDIT

    rozkrecilem wszystko jeszcze raz, zadne szpileczki nie wypadly, a wyciagnalem wszystko oprocz bebechow z bialej obudowy. czy ktos moze podpowiedziec co sie stalo?

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    Gość mario6001   
    Gość mario6001

    Wyjmowałem to ustrojstwo ale nic nie popsułem jak Ty.

    Żartuję

    U mnie było tak, że czasami wyświetlacz klimatronika nie pokazywał nic.

    Trzeba było ponaciskać i się pokazało.

    Wyjąłem to wszystko, odpiąłem taśmę, przy okazji wymieniłem żarówki(są dostępne w niektórych sklepach motoryzacyjnych).

    Ekran klimatronika połączony jest z resztą tak jak wyświetlach w komórce.

    Podobno się to rozbiera i czyści ale ja tego nie robiłem

    Złożyłem wszystko i tak zamontowałem, że teraz nie znika.

    Musiałem to wszystko dokładnie ustawić. To była najgorsza robota.

    Plastik wokoło klimatronika przymierzałem chyba ze 20-cia razy.

    Napisz jak sobie poradziłeś.

    Pozdrawiam

    Mariusz

    [ Dodano: 2006-05-09, 00:30 ]

    Dopisane.

    Żarówki wymieniłem wszystkie na 2-wu watowe.

    Praktycznie nie ma różnicy.

    Mariusz

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    pet3r    0

    ja slyszalem, ze 2W sa za mocne i moga stopic wnetrznosci, ale koles w serwisie powiedzial, ze beda ok. to one byly przyczyna, teraz swieci elegancko.

    a z plastikiem nie mialem zadnego problemu, jedynie z wyjeciem go, bo nie wiedzialem, ze najpierw sie wyciaga radio :D trzeba dobrze ustawic sruby trzymajace zatrzaski, jesli ustawisz je pod zlym katem, wtedy nie zamontujesz dobrze ramki wokol panelu i radia.

    PS

    pozostalo jeszcze pobawienie sie podswietleniem obrotomierza (w okolicy 7000 obr jest ciemno :twisted: ) :D

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    0

    • Przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.